NRK Meny
Normal

Her blir Miss Colombia fratatt kronen som Miss Universe etter tabbe

En tabbe fra verten under søndagens «Miss Universe»-kåring førte til noen svært pinlige minutter da feil vinner ble ropt opp.

En tabbe fra kveldens vert gjorde at feil vinner ble ropt opp under søndagens Miss Universe.

– Ok, folkens, jeg må beklage. Sølvvinner er Miss Colombia.

Slik begynte komiker og kveldens vert Steve Harvey den flaue veien mot å forklare sin blemme. Kort tid før hadde han lest feil fra talekortene sine og annonsert Ariadna Gutierrez fra Colombia som vinner av «Miss Universe»-kåringen som fant sted i Las Vegas søndag.

Filippinsk seier

Tårevåte gledesscener og fanfare hadde fulgt annonseringen. Kronen ble plassert på toppen av den kolombianske jentas hode og hun tok imot ovasjoner fra publikum mens hun vinket stolt med hjemlandets flagg.

Deretter kom forvirringen både blant publikum og deltakere, så sjokket. Hjerteskjærende gisp gikk gjennom salen da Harvey la til i kontrabeskjeden sin:

– Miss Universe 2015 er Filippinene.

En sjokkert Pia Alonzo Wurtzbach, en høyt profilert skuespillerinne og TV-vertinne i Filippinene, gikk tilbake på scenen. Kronen ble løftet fra Guiterrez sitt hode og plassert på hennes. Fanfaren begynte igjen og den egentlige vinneren kunne nå ta imot ovasjonene.

– Ikke la det gå utover damene

Harvey forsøkte å forklare tabben sin til et forfjamset publikum og ble møtt av både jubel og buing.

– Det er dette som sto på kortene. Jeg tar ansvar for dette. Det var min feil, det sto på kortene, sa han.

– Det var min feil, men fortsatt en fantastisk kveld, la han til og oppfordret publikum til å «ikke la det gå utover damene».

Nyheten om tabben spredte seg raskt på sosiale medier og Wurtzbach ønsket sin kolombianske rival alt vel etter kåringen.

– jeg er lei meg. Jeg tok ikke kronen fra henne og jeg ønsker alt vel i hva enn hun bestemmer seg for å gjøre etter kåringen, sa hun til reportere etterpå.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).