Her blir Ivar Dyrhaug overrasket under sin siste sending

Da innspillingen av Ivar Dyrhaugs (66) aller siste «Beat for beat»-sending startet, visste han ingenting om de 60 artistene som gjemte seg bak scenen.

Ivar Dyrhaugs siste sending som programleder for Beat for beat. Han blir overrasket av 60 norske artister som synger en egen Ivar Dyrhaug-sang.

SE SANGEN: Ivar Dyrhaug ble overrakt gave og tale fra kringkastingssjefen. Deretter måtte han sette seg ned før den aller siste overraskelsen kom på scenen.

Ivar Dyrhaug har ledet 300 «Beat for beat»-sendinger siden 1999. 5000 låter er blitt sunget av 650 artister, og i kveld sto Ivar Dyrhaug foran publikum i NRKs studio 2 for siste gang.

Det Dyrhaug ikke visste da han sto på scenen, var at Norges ledende artister sto i samlet tropp bak scenen for å overraske ham – sammen med kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen.

– For 15 år siden var du med på å etablere begrepet «Gullrekka». Jeg vil takke deg som seer og på vegne av NRK, sa kringkastingssjefen og overrakte en karikaturtegning til programlederen, som deretter måtte sette seg ned.

http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/dieselskandalen/96-000-solgte-vw-dieseler-i-norge-paa-fem-aar/a/23529959/

SPLITTHOPP-KAVALKADE: Ivar Dyrhaug fikk selv se denne lille kavalkaden under sin siste sending som programleder for Beat for beat.

«Gjør vår fredagskveld så hel»

Etter at kringkastingssjefen hadde takket av den populære programlederen, kom NRK-profiler som Linn Skåber, Haddy N'jie og Kari Svendsen ut på scenen, syngende på en spesialkomponert sang. Med verselinjer som:

«Ivar Dyrhaug – du har springbrett i vår sjel. Ivar, du som gjør vår fredagskveld så hel og spesiell.»

Til slutt sto rundt 60 norske artister samlet foran Ivar Dyrhaug, som både var beveget og glad.

– Tusen, tusen takk. Jeg greier ikke si noe annet enn tusen takk. Takk til alle de fantastiske artistene som har vært med på å skape dette, sa en tydelig rørt Dyrhaug til publikum og de frammøtte artistene.

Tilbake fikk han stående applaus.

– Jeg klarer ikke å si noe annet enn at jeg er veldig takknemlig. Det har vært en fantastisk tid og en utrolig reise, sa Dyrhaug til NRK etter sendingen var ferdiginnspilt.

– Hva synes du om overraskelsen?

– Jeg trodde jeg var forberedt på det meste. Og jeg visste at det kom til å skje noe. Men det er et massivt oppmøte, det er helt sjukt. Jeg ble helt blåst av banen. Det er helt utrolig.

Ivar Dyrhaug gir klem

GRUPPEKLEM: Ivar Dyrhaug fikk stående applaus fra publikum og klem fra samtlige artister på scenen.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

Trine Rein: – Vemodig dag

Trine Rein på Beat for beat-innspilling

MED PÅ SISTE SANG: – Ivar Dyrhaug er et spesielt menneske. Og så er han utrolig kunnskapsrik og interessert i musikk.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

En av artistene som hadde fulgt sendingen fra bakrommet, var artisten Trine Rein. Hun var beæret over å få være med på Dyrhaugs siste sending.

– Han har en helt spesiell status blant oss artister. Så dette er en vemodig dag for oss. Og det er det sikkert for Ivar også. Det er sikkert ikke lett å dra videre, sier Rein, som selv har sittet bak Beat for beat-pianoet tre eller fire ganger.

Maria Haukaas Mittet har rekorden over antall Beat for beat-deltagelser. Hun var med på den aller første episoden for 15 år siden og var også med i dag. Det ble hennes åttende gang på Beat for beat.

Dyrhaugs siste Beat for beat-sending blir sendt på NRK1 18. desember. Atle Pettersen tar over som programleder.

– Det var kjempemorsomt, men det er vemodig også. Ivar Dyrhaug har vært saltstøtta i fredagsunderholdninga. Det blir veldig rart, men vi ønsker også Atle Pettersen velkommen, sier Maria Storaas til NRK.

Les også: Tror programmet vil klare seg fint uten ham

Beat for beat

STJERNELAG: Artister som Lene Alexandra Øien, Christian Ingebritsen, Robert Stoltenberg og Linn Skåber overrasket Ivar Dyrhaug på hans siste sending.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

Kulturstrøm