Henriette Steenstrup

Skuespiller Henriette Steenstrup var gjest i Stjerneklart mandag 28. september.

Henriette Steenstrup
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

HØR: Stjerneklart med Henriette Steenstrup

Henriette Steenstrup-Såheim ble født den 29. september 1974 i Oslo som datter av lærer Eivind Steenstrup og hans kone, NRK TV-produceren, Mette Steenstrup. Henriette vokste opp på Hovseter sammen med foreldrene og den 4 år eldre storesøsteren Kathinka. Etter grunnutdanningen på Foss videregående skole og Romerike folkehøgskole søkte Henriette hele seks ganger før hun endelig ble tatt opp på Statens Teaterhøgskole der hun tok eksamen i 2003.

Men i mellomtiden hadde hun hatt flere TV- og filmroller: I 1996 begynte hun som medprogramleder i barne-TV-programmet ”Kykelikokos” sammen med Jørn Kolsrud. I 1997 spilte hun Gina i spillefilmen ”Budbringeren” som fikk Amandapris for beste film det året. To år etter spilte hun Tess Dobbermann i spillefilmen ”Fomlesen i kattepine”, i 2000 spilte hun i ”Fråtseri” og i 2003 spilte hun en ung mor i ”Mors Elling”, i 2005 spilte hun origamijenta i ”Thomas Hylland Eriksen og historien om origamijenta” og i 2006 spilte hun fru Bøe i ”Gymnaslærer Pedersen” og Maria i filmen ”Trøbbel”.

Året etter spilte hun Agnete i ”Mars & Venus” og i TV-serien på TV2 ”Seks som oss” der hun spilte Lotte. I år gikk hennes egen TV-serie ”En god nummer to” på TV 2 og innbrakte Komiprisen i kategorien Beste forestilling på film og TV. I tillegg var Henriette nominert i klassene Beste kvinnelige artist og Årets morsomste.

Hun har vært ansatt ved Nationaltheateret siden 2004 og har hatt en rekke roller opp gjennom årene – som Pippi i Pippi Langstrømpe, som Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, som Frøken Hilde Wangel i Byggmester Solness, som Grusjenka i Brødrene Karamasov og sist som Hermia i En midtsommernatts drøm.

Hun er gift med skuespilleren Fridtjov Steenstrup-Såheim, bor i Vika i Oslo sammen med ham og den 2 år gamle datteren Ebba.

Stjerneklart med Henriette Steenstrup, NRK P1, mandag 28. september kl 22.05

Kulturstrøm

  • Avis og radiokanal inngår samarbeid

    Avisa Vårt Oslo og Radio Riks Oslo har blitt einige om å samarbeide for å styrke Oslo-dekninga og ta opp konkurransen om abonnentar og annonsørar, melder dei sjølve. Fyrste samarbeidssending på radio skjedde allereie på morgonkvisten søndag.