NRK Meny
Normal

Henning Torp skal finne faren sin i Amerika

Trond Brænne var en Radioteatrets venn og en høyt verdsatt samarbeidspartner. Brænne døde i mars og vi markerer hans bortgang med å sende hans såre og vakre hørespill om en tilbakestående gutt.

Trond Brænne fikk Radioteatres ærespris i 1994

Trond Brænne fikk Radioteatres ærespris Blå fugl i 1994. I forbindelse med Brænnes bortgang sender Radioteatret hans hørespill Henning Torp skal finne faren sin i Amerika i reprise.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Trond Brænne, en høyt verdsatt skuespiller og dramatiker døde lørdag 16.mars. Brænne var viktig for Radioteatret. Knapt noen har hatt så mange roller i Radioteatret som ham. Han er av de utvalgte som er blitt tildelt Radioteatrets pris Blå fugl.

Han skrev også hørespill for radioteatret, og vi var allerede i samtale om nye produksjoner da han døde.

Drøm om å finne faren
Radioteatret ønsker å takke for det han har betydd for oss, med å sende i reprise hans hørespill "Henning Torp skal finne faren sin i Amerika". Det er en sår og vakker skildring av en tilbakestående gutt som har en eneste stor drøm, nemlig den å finne faren sin.

Et stykke helt i Trond Brænnes ånd, som vi er glad for å kunne presentere igjen for våre lyttere.

Hørespillet hadde premiere i 1993. Geir Kvarme spiller tittelrollen, og Steinar Berthelsen er instruktør.

Sett av tida, 1.påskedag P2 kl.15.03. Reprise mandag 1. april kl. 21.03.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.