Aksel Hennie klar for internasjonal storfilm

Skal spille mot superstjernene Morgan Freeman og Clive Owen. Iallfall ifølge egen Twitterkonto.

Aksel Hennie

Aksel Hennie har hatt en rekke store roller i Norge de siste årene. Nå skal han til Hollywood, mener han iallfall selv på Twitter.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Aksel Hennie (35) har fått en sentral rolle i den kommende storfilmen «The Last Knights», som vil ha premiere til neste år, skriver Seoghør.no.

Hennie skal spille mot svært kjente navn som Morgan Freeman og Clive Owen, to navn fra noen av verdens største kassasuksesser.

Selve produksjonen er uavhengig av de store filmselskapene, og budsjettet er langt lavere enn andre de to stjernene tidligere har deltatt i, men prosjektet har tiltrukket seg en del interesse på grunn av hovedrolleinnehaverne.

LES OGSÅ: Hennie skadd under filminnspeling
LES OGSÅ: «Hodejegerne» kjemper om europeisk filmpris

Filmen handler om en gruppe krigere som er ute etter hevn, etter at deres krigsherre ble drept av en korrupt keiser, ifølge filmnettstedet Screendaily.com.

Hennie har så langt ikke offisielt bekreftet rollen, men ut fra twitterutvekslingen mellom Hennie og produsent Kevan van Thompson, går det klart fram at Hennie er invitert til settet på storfilmen, i rollen som Geza Mott. Innspillingen vil finne sted i Tsjekkia, og startet i begynnelsen av desember.

Andre medlemmer av staben har allerede gratulert Hennie med rollen, og ønsket ham velkommen. NRK.no har vært i kontakt med pressekontakt Martin Bråthen, som verken vil bekrefte eller avkrefte at Hennie har fått rollen.

LES OGSÅ: Aksel Hennie blir nordsjødykkar
LES OGSÅ: Disse kjemper om å vinne Amanda

Kulturstrøm

  • Red Alert for kulturlivet

    Kulturarbeidere over landet har i dag aksjonert mot Regjeringas endringer blant annet i støtten til enkeltmannsforetak som rammer mange. I kveld er kulturinstitusjoner over hele landet farget rødt i støtte.

    Red Alert for kunstnerne på Rockheim
    Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Flere kulturnyheter