Hopp til innhold

Helt ny sjanger i semifinalen av Stjernekamp

Lørdag er det duket for semifinale i Stjernekamp. Denne gangen skal artistene prøve seg på disco og joik, og sistnevnte er en helt ny sjanger i sangkonkurransen.

Stjernekamp

SEMIFINALE: Adam Douglas, Ida Maria og Didrik Solli-Tangen gikk videre til semifinale i Stjernekamp etter sin musikal- og reggaeframføring forrige uke. Nå står disco og joik for tur.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sist uke var det Lisa Børud som trakk det korteste strået hos TV-seerne, og som dermed måtte forlate sangkonkurransen.

Lørdag har de tre gjenværende deltakerne, Ida Maria, Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen en ny og stor utfordring i vente. De skal nemlig prøve seg på joik for aller første gang.

Til å guide seg inn i joikens univers har artistene fått hjelp av Johan Anders Bær fra Karasjok, som har røttene solid plantet i den klassiske joiken.

Artistene skal også utfordres i disco. Her er det Inger Lise Rypdal som er sjangerekspert og sitter i dommerpanelet.

– Joik er veldig ukjent for meg

Hverken Adam Douglas eller Didrik Solli-Tangen har joiket tidligere. Tirsdag denne uken var første gang de fikk prøve seg på sjangeren.

– Joik er veldig ukjent for meg, men det blir superkult, sa Douglas til NRK på mandag.

– Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Ettersom jeg har forstått det, så er joik en uttrykksform er man bruker veldig få ord. Da kjenner jeg at det er melodien, som skal røre folk da. Det å få lov til og prøve seg som instrumentalist med stemmen, det synes jeg er spennende, sa Solli-Tangen.

Se stjernekamp lørdag 21.oktober klokken 19.55.

Her er artistenes musikkvalg, i nummerert rekkefølge.

DISCO

1. Ida Maria: I Will Survive
Originalartist: Gloria Gaynor (1978)
Av Freddie Perren, Dino Fekaris

2. Didrik Solli-Tangen: September
Originalartist: Earth, Wind & Fire (1978)
Av Maurice White, Al McKay, Allee Willis

3. Adam Douglas: Don't stop 'Til You Get Enough
Originalartist: Michael Jackson (1979)
Av Michael Jackson

JOIK

1. Ida Maria: Gula Gula
Joiker: Mari Boine (1989)
Av Mari Boine

2. Didrik Solli- Tangen: Daniels joik
Joiker: Jon Henrik Fjällgren (2014)
Av Jon Henrik Fjällgren

3. Adam Douglas: Laila Stien
Joiker: Johan Anders Bær (1999)
Av Johan J Kemi

Norsk underholdningsserie direkte fra studio på Fornebu. I dag må Stjernekampartistene finne fram skuespilleren i seg når sjangeren er musikal. I tillegg blir det karibisk stemning i Stjernekamp når kveldens andre sjanger er reggae! Programleder er Kåre Magnus Bergh. Sesong 6 (8:10)

Se tidligere episoder her.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter