NRK Meny
Normal

Helt ny sjanger i semifinalen av Stjernekamp

Lørdag er det duket for semifinale i Stjernekamp. Denne gangen skal artistene prøve seg på disco og joik, og sistnevnte er en helt ny sjanger i sangkonkurransen.

Stjernekamp

SEMIFINALE: Adam Douglas, Ida Maria og Didrik Solli-Tangen gikk videre til semifinale i Stjernekamp etter sin musikal- og reggaeframføring forrige uke. Nå står disco og joik for tur.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sist uke var det Lisa Børud som trakk det korteste strået hos TV-seerne, og som dermed måtte forlate sangkonkurransen.

Lørdag har de tre gjenværende deltakerne, Ida Maria, Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen en ny og stor utfordring i vente. De skal nemlig prøve seg på joik for aller første gang.

Til å guide seg inn i joikens univers har artistene fått hjelp av Johan Anders Bær fra Karasjok, som har røttene solid plantet i den klassiske joiken.

Artistene skal også utfordres i disco. Her er det Inger Lise Rypdal som er sjangerekspert og sitter i dommerpanelet.

– Joik er veldig ukjent for meg

Hverken Adam Douglas eller Didrik Solli-Tangen har joiket tidligere. Tirsdag denne uken var første gang de fikk prøve seg på sjangeren.

– Joik er veldig ukjent for meg, men det blir superkult, sa Douglas til NRK på mandag.

– Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Ettersom jeg har forstått det, så er joik en uttrykksform er man bruker veldig få ord. Da kjenner jeg at det er melodien, som skal røre folk da. Det å få lov til og prøve seg som instrumentalist med stemmen, det synes jeg er spennende, sa Solli-Tangen.

Se stjernekamp lørdag 21.oktober klokken 19.55.

Her er artistenes musikkvalg, i nummerert rekkefølge.

DISCO

1. Ida Maria: I Will Survive
Originalartist: Gloria Gaynor (1978)
Av Freddie Perren, Dino Fekaris

2. Didrik Solli-Tangen: September
Originalartist: Earth, Wind & Fire (1978)
Av Maurice White, Al McKay, Allee Willis

3. Adam Douglas: Don't stop 'Til You Get Enough
Originalartist: Michael Jackson (1979)
Av Michael Jackson

JOIK

1. Ida Maria: Gula Gula
Joiker: Mari Boine (1989)
Av Mari Boine

2. Didrik Solli- Tangen: Daniels joik
Joiker: Jon Henrik Fjällgren (2014)
Av Jon Henrik Fjällgren

3. Adam Douglas: Laila Stien
Joiker: Johan Anders Bær (1999)
Av Johan J Kemi

Norsk underholdningsserie direkte fra studio på Fornebu. I dag må Stjernekampartistene finne fram skuespilleren i seg når sjangeren er musikal. I tillegg blir det karibisk stemning i Stjernekamp når kveldens andre sjanger er reggae! Programleder er Kåre Magnus Bergh. Sesong 6 (8:10)

Se tidligere episoder her.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: