Helt ny sjanger i semifinalen av Stjernekamp

Lørdag er det duket for semifinale i Stjernekamp. Denne gangen skal artistene prøve seg på disco og joik, og sistnevnte er en helt ny sjanger i sangkonkurransen.

Stjernekamp

SEMIFINALE: Adam Douglas, Ida Maria og Didrik Solli-Tangen gikk videre til semifinale i Stjernekamp etter sin musikal- og reggaeframføring forrige uke. Nå står disco og joik for tur.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sist uke var det Lisa Børud som trakk det korteste strået hos TV-seerne, og som dermed måtte forlate sangkonkurransen.

Lørdag har de tre gjenværende deltakerne, Ida Maria, Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen en ny og stor utfordring i vente. De skal nemlig prøve seg på joik for aller første gang.

Til å guide seg inn i joikens univers har artistene fått hjelp av Johan Anders Bær fra Karasjok, som har røttene solid plantet i den klassiske joiken.

Artistene skal også utfordres i disco. Her er det Inger Lise Rypdal som er sjangerekspert og sitter i dommerpanelet.

– Joik er veldig ukjent for meg

Hverken Adam Douglas eller Didrik Solli-Tangen har joiket tidligere. Tirsdag denne uken var første gang de fikk prøve seg på sjangeren.

– Joik er veldig ukjent for meg, men det blir superkult, sa Douglas til NRK på mandag.

– Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Ettersom jeg har forstått det, så er joik en uttrykksform er man bruker veldig få ord. Da kjenner jeg at det er melodien, som skal røre folk da. Det å få lov til og prøve seg som instrumentalist med stemmen, det synes jeg er spennende, sa Solli-Tangen.

Se stjernekamp lørdag 21.oktober klokken 19.55.

Her er artistenes musikkvalg, i nummerert rekkefølge.

DISCO

1. Ida Maria: I Will Survive
Originalartist: Gloria Gaynor (1978)
Av Freddie Perren, Dino Fekaris

2. Didrik Solli-Tangen: September
Originalartist: Earth, Wind & Fire (1978)
Av Maurice White, Al McKay, Allee Willis

3. Adam Douglas: Don't stop 'Til You Get Enough
Originalartist: Michael Jackson (1979)
Av Michael Jackson

JOIK

1. Ida Maria: Gula Gula
Joiker: Mari Boine (1989)
Av Mari Boine

2. Didrik Solli- Tangen: Daniels joik
Joiker: Jon Henrik Fjällgren (2014)
Av Jon Henrik Fjällgren

3. Adam Douglas: Laila Stien
Joiker: Johan Anders Bær (1999)
Av Johan J Kemi

Norsk underholdningsserie direkte fra studio på Fornebu. I dag må Stjernekampartistene finne fram skuespilleren i seg når sjangeren er musikal. I tillegg blir det karibisk stemning i Stjernekamp når kveldens andre sjanger er reggae! Programleder er Kåre Magnus Bergh. Sesong 6 (8:10)

Se tidligere episoder her.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC