Til fire personer:
2 vårkyllinger eller 1 vanlig kylling
1 hode nykål
½ dl fløte
125 g Snøfrisk
150 g usaltet smør
4 tomater
1 bunt vårløk
1 hode hvitløk
3 dl vann
1 bunt asparges
1/2 potte estragon
1 bunt gressløk
1 sitron
2 dl ekstra virgin olivenolje
Salat etter ønske
Slik gjør du:
Legg kyllingen i en ildfast form. Gni den inn med ca 50 g smør (på hver fugl), salt og pepper. Legg stilker av estragon og hvitløk i bunnen av formen. Hell vann i formen. Bak kyllingen i ovnen på 160 grader, i ca 1 time.
Husk å skumme væsken over kyllingen hvert 20. minutt.
Ta ut fuglen og la den hvile i 10 min. Sil kraften fra formen og kok den ned til halvparten. Rør deretter inn 50 g smør og ha i ca 2 ss med hakket estragon.
Kutt vekk bunnen på aspargesen. Kutt dem deretter i biter og stek dem sammen med finkuttet nykål på medium varme, til dem blir møre.
Snitt tomatene på topp og dypp dem i kokende vann (i ca 10 sek.) og så i kaldt vann. Dra deretter av skallet på tomatene. Kutt dem i strimler og bland dem sammen med vårløk, sitronsaft, gressløk, olivenolje, salt og pepper.
Kok opp kremfløten. Pisk deretter rolig inn Snøfrisk og en god klype gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server med god, frisk salat.