NRK Meny
Normal

Helstekt vårkylling med nykål

Lettvint og smakfull vårkylling med årets nykål og asparges.

Helstekt vårkylling med nykål og asparges
Foto: André Strand / NRK

Til fire personer:

2 vårkyllinger eller 1 vanlig kylling

1 hode nykål

½ dl fløte

Kokk Morten André Tungesvik
Foto: André Strand / NRK

125 g Snøfrisk

150 g usaltet smør

4 tomater

1 bunt vårløk

1 hode hvitløk

3 dl vann

1 bunt asparges

1/2 potte estragon

1 bunt gressløk

1 sitron

2 dl ekstra virgin olivenolje

Salat etter ønske

Slik gjør du:

Legg kyllingen i en ildfast form. Gni den inn med ca 50 g smør (på hver fugl), salt og pepper. Legg stilker av estragon og hvitløk i bunnen av formen. Hell vann i formen. Bak kyllingen i ovnen på 160 grader, i ca 1 time.

Husk å skumme væsken over kyllingen hvert 20. minutt.

Ta ut fuglen og la den hvile i 10 min. Sil kraften fra formen og kok den ned til halvparten. Rør deretter inn 50 g smør og ha i ca 2 ss med hakket estragon.

Kutt vekk bunnen på aspargesen. Kutt dem deretter i biter og stek dem sammen med finkuttet nykål på medium varme, til dem blir møre.

Snitt tomatene på topp og dypp dem i kokende vann (i ca 10 sek.) og så i kaldt vann. Dra deretter av skallet på tomatene. Kutt dem i strimler og bland dem sammen med vårløk, sitronsaft, gressløk, olivenolje, salt og pepper.

Kok opp kremfløten. Pisk deretter rolig inn Snøfrisk og en god klype gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server med god, frisk salat.