SALAT MED FERSK FIKEN, SPEKESKINKE OG MOZARELLA
Til to personer trenger du:
1-2 runde mozarella, helst av bøffelmelk
6-8 store tynne skiver spekeskinke
en håndfull frisk basilikum og mynte ( kan sløyfes)
god olivenolje
god balsamicoeddik
litt salat, foreksempel mizusalat, feltsalat og rødbetsalat
flaksalt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Riv mozarellaen i biter og skjær fiken i båter. Fordel og dander mozarella, spekeskinke, fiken og salat på to tallerkener. Dryss over grovhakkede urter, litt salt og pepper. Drypp salaten med olivenolje og eddik.
Tips:
Fiken kan byttes ut med fersken, nektarin eller pære.
God balsamicoeddik er lagret lenge, har en tyktflytende konsistens og en søtlig smak.
Du kan lage en balsamicosirup ved å koke inn en billig balsamico og tilsette litt sukker.
HELSPRØ SALAT
2 store salater
1/2 liten kinakål
150 g bønnespirer
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 slangeagurk
2 vårløk
noen reddiker
en god håndfull sukkererter
en håndfull korianderblader
2 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1 ss sesamfrø
1 ss soyasaus
1 ss flytende honning
1 liten bit frisk ingefær, revet
saften av 1 stor lime
Slik gjør du:
Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Visp sammen olje og limesaft. Tilsett sesamolje, soyasaus, honning, ingefær, sesamfrø og korianderblader. Bland dressingen sammen med grønnsakene. La gjerne salaten stå å trekke 5 minutter før servering.
Tips:
Tilsett strimlet grillet kylling, ribbe eller rostbeef i salaten.
Sprøtekt løk, finstrimlet rød chili og/eller hakkede cashewnøtter er også godt i .
Grønnsakene kan varieres etter ønske.