NRK Meny
Normal

Helsprø salater

Salat er både sunt og godt og kan inneholde det meste av det man har i kjøleskapet. Kokke-Lise tar salaten til et nytt nivå når hun blander inn eksotiske og spennende ingredienser.

Frisk salat
Foto: NRK

SALAT MED FERSK FIKEN, SPEKESKINKE OG MOZARELLA

 

Til to personer trenger du:

1-2 runde mozarella, helst av bøffelmelk

6-8 store tynne skiver spekeskinke

en håndfull frisk basilikum og mynte ( kan sløyfes)

god olivenolje

god balsamicoeddik

litt salat, foreksempel mizusalat, feltsalat og rødbetsalat

flaksalt og kvernet pepper

 

Slik gjør du:

Riv mozarellaen i biter og skjær fiken i båter. Fordel og dander mozarella, spekeskinke, fiken og salat på to tallerkener. Dryss over grovhakkede urter, litt salt og pepper. Drypp salaten med olivenolje og eddik.

 

Tips:

Fiken kan byttes ut med fersken, nektarin eller pære.

God balsamicoeddik er lagret lenge, har en tyktflytende konsistens og en søtlig smak.

Du kan lage en balsamicosirup ved å koke inn en billig balsamico og tilsette litt sukker.

 

HELSPRØ SALAT

 

2 store salater

1/2 liten kinakål

150 g bønnespirer

1 rød paprika

1 gul paprika

1/2 slangeagurk

2 vårløk

noen reddiker

en god håndfull sukkererter

en håndfull korianderblader

2 ss nøytral olje

1 ss sesamolje

1 ss sesamfrø

1 ss soyasaus

1 ss flytende honning

1 liten bit frisk ingefær, revet

saften av 1 stor lime

 

Slik gjør du:

Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Visp sammen olje og limesaft. Tilsett sesamolje, soyasaus, honning, ingefær, sesamfrø og korianderblader. Bland dressingen sammen med grønnsakene. La gjerne salaten stå å trekke 5 minutter før servering.

 

Tips:

Tilsett strimlet grillet kylling, ribbe eller rostbeef i salaten.

Sprøtekt løk, finstrimlet rød chili og/eller hakkede cashewnøtter er også godt i .

Grønnsakene kan varieres etter ønske.