Hopp til innhold

Helene Bøksle ute av Stjernekamp

Helene Bøksle fikk færrest stemmer av seerne og måtte forlate Stjernekamp lørdag kveld.

Etter en forrykende kveld med hete rytmer og frekke dansemoves måtte Helene Bøksle forlate Stjernekamp lørdag kveld.

– Hele denne reisen har gjort at jeg har gått andre veier enn jeg trodde var mulig. Jeg er takknemlig for at jeg har fått utfordret meg selv og gjort ting jeg ikke trodde jeg ville gjøre, sa Bøksle da det ble klart at det var hun som måtte forlate konkurransen.

Bøksle har hatt nok å holde fingrene i i det siste, hun ble mamma for første gang for bare noen uker siden.

– Jeg gikk rett fra fødsel til dette. Det har vært noen sterke måneder og nå gleder jeg meg til å nyte babyen min, sier hun til NRK.no etter sending.

Hun var likevel forberedt på å kjempe seg videre mot finalen.

– Jeg var klar for å sette inn det siste giret, og jeg skulle gjerne ha vært med videre. Men jeg føler at jeg har fått vist mange sider av meg selv. Jeg har fått helt enorm tilbakemelding og et helt nytt publikum, sier hun.

Tuva: – Hold kjeft!

Artistene måtte ifølge programleder Kåre Magnus Bergh «bevise at de klarer å ha to tanker i hodet samtidig» lørdag. Kvelden var nemlig delt i to, først sang artistene en norsk låt hver, før de måtte overbevise seerne med både dansetrinn og fremmede språk i sjangeren latino.

Tuva Syvertsen, som kom på andreplass i forrige sesong av Stjernekamp, var hentet inn som ekspert når artistene skulle synge på norsk. Hun snakket som vanlig rett fra levra, til stor glede både for publikum i salen og TV-publikum i sosiale medier.

– Hold kjeft, det jeg som er ekspert, kommenterte hun tørt til publikum som buet da hun kalte Atles låtvalg kjedelig.

Milevis foran

Silya

Silya fikk nok en gang masse skryt av ekspertene men sto i fare for å ryke ut av konkurransen med nest færrest stemmer.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Også Helene Bøksle fikk passet påskrevet da hun sang Vamps «Tir n'a noir».

– Dette var et litt åpenbart valg. Du er på hjemmebane og kunne valgt noe som ikke er så enkelt. Det blir litt som om Petter Northug har frikveld og kan gjøre hva han vil, men så velger han å ta seg en skitur og avslutter med et slag poker, sa Tuva, til latter fra publikum.

Syvertsen var klar på hvem som var hennes favoritt etter første del av kvelden.

– Silya. Jeg syns hun er milevis foran alle de andre.

Også Helene Bøksle syns det var greit å tape for den energiske rødtoppen.

– Når det sto mellom meg og Silya nå på slutten, så var dette det eneste riktige. Hun fortjener virkelig å bli kåret til Norges beste entertainer, sier Bøksle og sin konkurrent.

For til tross for at Silya nok en gang imponerte stort hos ekspertpanelet, fikk hun nest lavest poengsum fra publikum, og sto dermed i fare for å måtte forlate konkurransen.

Hjemlengsel

Agnete Johnsen

- Jeg har veldig hjemlengsel, avslørte Agnete Johnsen til programleder Kåre Magnus Berg under sendingen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Kvelden bød ellers på både på svette og tårer. Agnete Johnsen valgte å synge en Nordnorsk låt av Ola Bremnes, «Har du fyr», og måtte ty til tårene over følelsene den satte i sving.

– Jeg har så forferdelig hjemlengsel, og er så veldig glad i hjemstedet mitt, røpet hun.

Fremføringen hennes fikk Vinnie til å kåre henne til kveldens beste norske fremføring, mens Tuva var litt ambivalent.

– Det er tydelig at du er til stede i det du synger. Du begynte å gråte av deg selv, det er ganske bra gjort, fleipet hun.

Neste uke skal artistene også gjennom en ny dobbeltutfordring, da er det duetter og disko som står på plakaten.

Hva syns du om artistenes prestasjon i kveld? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober