NRK Meny
Normal

Helèn Thorgersen

Hun er ikke redd for å få møkk under neglene, og er glad i alle bilene hun har hatt. Men hvordan skal drømmebilen se ut?

Helèn Thorgersen

- Drømmen er en Lamborghini Countach og den skal være svart, sier Helèn Thorgersen.

Hun mener svart er den aller beste fargen på bil, og dessuten må felgene være fine.

- Jeg pimper alltid bilene mine. Felger og dekk er viktig, og så må bilen senkes litt. Men inni skal bilen være ren, med minst mulig stæsj. Wonderbaum vil jeg ikke ha - så harry er jeg ikke!   

Jeg pimper alltid bilene mine

Helèn Thorgersen

Nissan 82-modell

Det er ikke vanskelig å få Helèn til å snakke om bil. Helt siden hun var liten har hun fulgt etter biloppretter pappaen sin, og sugd til seg alt som har med biler å gjøre. Eller rettere sagt alt som har med motor å gjøre.

Som 12-åring tok hun båtførerprøven, og med en gang hun var myndig tok hun sertifikat til både bil og motorsykkel. Den første bilen kjøpte hun da hun fikk lappen, en sølvfarget Nissan 82-modell. Hun elsker biler. Hvordan de ser ut, å mekke på dem, og selvfølgelig det å kjøre.

Kjører fort

- Jeg savner bilen min når jeg er på ferie jeg, sier Helèn, og du kan høre at hun mener det.

Helt siden hun var liten satt hun foran og girte på bilferie, og som 13-åring fikk hun kjøre rundt på gårdstunet hjemme på Holter i Nannestad Kommune. Og selvfølgelig liker hun å kjøre fort, men hevder at hun kjører lovlydig i trafikken.

– Men jeg mener at alle har et behov for å kjøre fort. Derfor er jeg tilhenger av at alle kan få kjøre fort på lukkete områder, slik at de kan få ut den siden av seg.  

Jeg savner bilen min når jeg er på ferie

Helèn Thorgersen

Vask bilen

Kjør pent er oppfordringen Helen har til Nitimens lyttere. Med det mener hun at vi må holde fartsgrensen. Ikke ligge over, men heller ikke under. Sinker i trafikken skaper irritasjon, som igjen skaper farlige situasjoner.

- Og hold bilen ren, møkkete biler er det verste som fins!

Helèn Thorgersen

Rånete Mazda

Nå leter Hèlen etter en ny bil. Hun har akkurat solgt den gamle bilen sin, og savner den allerede. Men helt billøs er hun ikke. Hun har fortsatt en litt rånete Mazda som hun har bygget opp selv, en campingbil, en motorsykkel og en 4-hjuling.

Hva slags bil hun nå skal skaffe seg, har hun ikke bestemt seg for. Men hvis noen har en svart Lamborghini Countach til overs, så er det bare å ta kontakt!

Du kan høre Helèn snakke om bil i Nitimen tirsdager kl 10.15.

 

 

 

Flere kulturnyheter