Normal

Heldiggrisen Edgar

Minigrisen er egentlig vokst opp i byjungelen på Majorstuen i Oslo, men lever nå herrens glade dager på en gård i Akershus.

Gris
Foto: NRK

Edgar, eller Nasse som han kalles til daglig, minner mer om en hund enn et hengebukssvin, såkalt minigris.

Lydig og renslig

Minigrisen Josefine
Foto: Marianne Enoksen

Nasse har fått samme oppdragelse som en hund i et hvert hjem. Han sitter på kommando og han elsker å legge seg på siden og bli klødd på magen eller buken. Han har sin binge med masse halm i en stall, her sover han og spiser mat. Da han skal gjøre fra seg må han ut. Han fjør aldri fra seg inne i sin lille suite.

Bortskjemt

I sitt byliv i en leilighet i Oslo, ble han nok litt bortskjemt. Nasse hadde et kort opphold blant andre griser, men det gikk ikke. Hans nye venner var så forskjellig fra han, så der kunne han ikke være. Det var slik han havnet i stall i Akershus.

Daglige turer

Minigris
Foto: Live Oftedahl / NRK

Han elsker å komme ut. Daglig tar han og matmor en tur rundt på gården. Det første han gjør er å lete etter noe å spise. Et sikker sted å finne noe, er under epletreet i hagen. Får han teften av nedfalls-frukt, er han ikke å styre. Uansett hvor mye matmor roper, grynter han av sted mot herlighetene i hagen.

Alternativ til hund

Hør innslaget med Edgar her: Grisen Edgar

En minigris kan være et alternativ til hund. Er det allergi i familien, kan en minigris være løsningen. De er like kloke som hunder og kan lære nesten like mye som en hund.

Kulturstrøm

 • Kan få 30 år i fengsel

  Komikeren Bill Cosby risikerer 30 års fengsel for i alt tre tilfeller av seksuell trakassering, melder CNN. Den nå 81 år gamle amerikanske tv-stjernen slo gjennom med The Cosby Show i USA på 1980-tallet.

  US-JURY-DELIBERATIONS-CONTINUE-IN-RETRIAL-OF-BILL-COSBY
  Foto: Mark Makela / AFP
 • Øivind Johannessen er død

  Hele Norges «Raymon» - Øivind Johannessen - er død, 67 år gammel. Det melder Demokraten. Sammen med lokale artister var han i full gang med å gjennomføre nye show utover høsten 2018. Øivind Johannessen mottok for en del år tilbake Leif Justers ærespris.

  Øivind Johannessen
  Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
 • Wenche Foss' ærespris delt ut

  Skuespilleren Pia Tjelta og paraplyorganisasjonen Rådet for psykisk helse er tildelt Wenche Foss' ærespris for 2018. Prisen er på 100.000 kroner og ble delt ut i Gamle Logen i Oslo søndag kveld. I år deles prisen ut for 9. gang.