NRK Meny
Normal

Heldiggrisen Edgar

Minigrisen er egentlig vokst opp i byjungelen på Majorstuen i Oslo, men lever nå herrens glade dager på en gård i Akershus.

Gris
Foto: NRK

Edgar, eller Nasse som han kalles til daglig, minner mer om en hund enn et hengebukssvin, såkalt minigris.

Lydig og renslig

Nasse har fått samme oppdragelse som en hund i et hvert hjem. Han sitter på kommando og han elsker å legge seg på siden og bli klødd på magen eller buken. Han har sin binge med masse halm i en stall, her sover han og spiser mat. Da han skal gjøre fra seg må han ut. Han fjør aldri fra seg inne i sin lille suite.

Bortskjemt

I sitt byliv i en leilighet i Oslo, ble han nok litt bortskjemt. Nasse hadde et kort opphold blant andre griser, men det gikk ikke. Hans nye venner var så forskjellig fra han, så der kunne han ikke være. Det var slik han havnet i stall i Akershus.

Daglige turer

Minigris
Foto: Live Oftedahl / NRK

Han elsker å komme ut. Daglig tar han og matmor en tur rundt på gården. Det første han gjør er å lete etter noe å spise. Et sikker sted å finne noe, er under epletreet i hagen. Får han teften av nedfalls-frukt, er han ikke å styre. Uansett hvor mye matmor roper, grynter han av sted mot herlighetene i hagen.

Alternativ til hund

Hør innslaget med Edgar her: Grisen Edgar

En minigris kan være et alternativ til hund. Er det allergi i familien, kan en minigris være løsningen. De er like kloke som hunder og kan lære nesten like mye som en hund.

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold