Heldiggrisen Edgar

Minigrisen er egentlig vokst opp i byjungelen på Majorstuen i Oslo, men lever nå herrens glade dager på en gård i Akershus.

Gris
Foto: NRK

Edgar, eller Nasse som han kalles til daglig, minner mer om en hund enn et hengebukssvin, såkalt minigris.

Lydig og renslig

Minigrisen Josefine
Foto: Marianne Enoksen

Nasse har fått samme oppdragelse som en hund i et hvert hjem. Han sitter på kommando og han elsker å legge seg på siden og bli klødd på magen eller buken. Han har sin binge med masse halm i en stall, her sover han og spiser mat. Da han skal gjøre fra seg må han ut. Han fjør aldri fra seg inne i sin lille suite.

Bortskjemt

I sitt byliv i en leilighet i Oslo, ble han nok litt bortskjemt. Nasse hadde et kort opphold blant andre griser, men det gikk ikke. Hans nye venner var så forskjellig fra han, så der kunne han ikke være. Det var slik han havnet i stall i Akershus.

Daglige turer

Minigris
Foto: Live Oftedahl / NRK

Han elsker å komme ut. Daglig tar han og matmor en tur rundt på gården. Det første han gjør er å lete etter noe å spise. Et sikker sted å finne noe, er under epletreet i hagen. Får han teften av nedfalls-frukt, er han ikke å styre. Uansett hvor mye matmor roper, grynter han av sted mot herlighetene i hagen.

Alternativ til hund

Hør innslaget med Edgar her: Grisen Edgar

En minigris kan være et alternativ til hund. Er det allergi i familien, kan en minigris være løsningen. De er like kloke som hunder og kan lære nesten like mye som en hund.

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.