Hopp til innhold

Helaften med Staffan

- Egentlig forbanner jeg den dagen jeg begynte å spille gitar - livet hadde vært enklere om jeg hadde blitt pianist.

Staffan William-Olsson
Foto: Erling Wicklund / NRK

Jazzklubben - helaften med Staffan William-Olsson

Overraskende melding fra supergitarist Staffan William-Olsson? Han er 53 år nå, født og oppvokst i Göteborg, men har i mer enn halve livet vært en sentral del av jazz-Norge.

Han er et råskinn på gitar og har vært innom det meste fra hardrock til storbandjazz. Som komponist og arrangør utfordrer han seg selv og tar gjerne turen til California og Canada for å avlure tricks fra de beste i faget. Og som bandleder er han på ustoppelig jakt etter nye formater - fra orgeljazz-kvartetten The Real Thing til ministorbandet Sharp Nine, sekstetter og trioer.

Og selvsagt tar han med seg gitaren og sine favorittplater når Jazzklubben ønsker velkommen til en to timers helaften med Staffan William-Olsson og hans musikk.

  • NRK P2 tirsdag 2/4 kl 19.30
  • NRK Jazz også torsdag 4/4 kl 9.00 og 21.00, fredag 5/4 kl 16.00, søndag 7/4 kl 9.00
Staffan William-Olsson
Foto: Erling Wicklund / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober