Heine Totland er ute av Stjernekamp

Nok en veteran ute av Stjernekamp, men Heine depper ikke. – Nå får jeg dratt på høstferie med sønnen min.

Stjernekamp 2018

Heine Totland er ute av Stjernekamp, men tar også dette med et smil, og mener han har lært utrolig mye av programmet.

Foto: Helene Amlie / NRK

Selv om Heine Totland ga alt i kveldens sending, både på blues og gruppeoppgaven Gangnam Style, var det Heine måtte forlate Stjernekamp-scenen for godt.

– På en måte er det veldig trist, men nå blir det høstferie med sønnen.

Stjernekampsirkuset har tatt litt mer tid enn det Heine trodde, men han var i aldri i tvil om å delta.

– Jeg har fått pløyd ny mark og sparka meg sjæl litt i ræva.

Totland er storfornøyd. Til de som ikke stemte på ham i dag har han dette å si:

– You can't please them all.

Monsterhitene var en fest

Først blues, så spansk, så koreansk. De to siste gruppeoppgavene endte i det dommerne mente var en real fest for begge gruppene.

Først ut av gruppene var spanske rytmer. Despacito med Ulrikke, Chris og Alexander. Ulrikke sier før opptreden at det er jo tross alt lørdag, så da må det være lov å være litt sexy.

Og det blir såpass hett at dommerne kaller henne Shakira.

Sexy er vel kanskje ikke beskrivende for dagens andre opptreden. Men både dommerne og Heine Totland holder på å le seg i hjel. Og det på en god måte.

Sang om kona

Det var jo blues som var det store temaet for kvelden og sistemann ut var Ole Børud som leverte nok en følelsesladd opptreden, da han forrige uke tok til tårene under opera, sang han nå om kona han har vært gift med i 16 år. Det ga terningkast 6 hos NRKs anmelder.

Og både Heidi Solheim og Thomas Felberg lot seg rive med. Solheim mener Børud får brukt hele stemmen, og Felberg sier han høres ut som en nytent peis en sen novemeberkveld.

En blues-uke

Femtemann ut, Chris Holsten, har hatt en skikkelig blå-uke. Og dermed tatt med seg bluesen inn, også på privaten.

– Mandag var det på med pencillin og feber. Så får jeg beskjed om at jeg skal lære meg enda en låt pluss en dans på tirsdag. Så da var det en kjapp tur ned i kjelleren.

Men Holsten så ut til å ha kommet seg opp av kjelleren i dag, og fikk gode tilbakemeldinger av dommerne, om at han klarte å ha ro og samtidig trykke til.

– Deilig å være bitter og sur

Tredjemann Ella Marie Hætta Isaksen, fikk strålende kritikker av dommerne.

Hun hadde gledet seg til bluessjangeren.

– Det er deilig å få lov til å være litt bitter og sur, sa Isaksen.

Mona B. Riise mener Isaksen har en x-faktor og gjestedommer Heidi Solheim ga henne en million poeng.

Kulturstrøm

 • Simon Stranger ville forstå ondskap

  Da forfatteren Simon Stranger fikk vite at hans svigerfamilie bodde i huset der Gestapo-agenten Henry Rinnan hadde sitt hovedkvarter under krigen, tenkte han at han hadde nok materiale til å skrive romanen «Leksikon om lys og mørke». – Jeg tenker på hvordan vi omtaler minoriteter. Fascismen lever fortsatt, og ser ut til å vokse. Alt dette handler om muligheten til å være den du er. Uavhengig av rase, legning og tro, sier Stranger til programleder Hans Olav Brenner i bokshowet Brenner live.

  Simon Stranger i Brenner live
 • Neil Young presset bort sponsor

  Den klima-engasjerte veteranrockeren protesterte først mot å dele headliner-plassen med Bob Dylan på festivalen British Summer Time i juli 2019. Men han gjorde det også klart overfor festivalledelsen hvor ukomfortabel han er med at et selskap som finansierer fossilt drivstoff er hovedsponsor. Dermed trakk Barclaycard seg, som har sponset festivalen i London siden 2013. Den gangen spilte for øvrig Young også på festivalen uten innvendinger. Barclaycard sier til BBC at de ikke vil kommentere situasjonen.

  Neil Young
  Foto: Darryl Dyck / NTB Tema / AP
 • – En ny "romkom"-klassiker

  «Crazy Rich Asians», den første Hollywood-filmen i historien med bare asiatiske skuespillere på hele 25 år, har mye glitter og glam, mener NRKs filmanmelder Marte Hedenstad. Forrige uke ble filmen nominert til Golden Globe for beste komedie, og hovedrolleinnehaver Constance Wu (til høyre) ble nominert til beste kvinnelige hovedrolle i en komedie. Les hele anmeldelsen hos Filmpolitiet

  Kinofilmen Crazy Rich Asians
  Foto: SF Norge