Heine Totland er ute av Stjernekamp

Nok en veteran ute av Stjernekamp, men Heine depper ikke. – Nå får jeg dratt på høstferie med sønnen min.

Stjernekamp 2018

Heine Totland er ute av Stjernekamp, men tar også dette med et smil, og mener han har lært utrolig mye av programmet.

Foto: Helene Amlie / NRK

Selv om Heine Totland ga alt i kveldens sending, både på blues og gruppeoppgaven Gangnam Style, var det Heine måtte forlate Stjernekamp-scenen for godt.

– På en måte er det veldig trist, men nå blir det høstferie med sønnen.

Stjernekampsirkuset har tatt litt mer tid enn det Heine trodde, men han var i aldri i tvil om å delta.

– Jeg har fått pløyd ny mark og sparka meg sjæl litt i ræva.

Totland er storfornøyd. Til de som ikke stemte på ham i dag har han dette å si:

– You can't please them all.

Monsterhitene var en fest

Først blues, så spansk, så koreansk. De to siste gruppeoppgavene endte i det dommerne mente var en real fest for begge gruppene.

Først ut av gruppene var spanske rytmer. Despacito med Ulrikke, Chris og Alexander. Ulrikke sier før opptreden at det er jo tross alt lørdag, så da må det være lov å være litt sexy.

Og det blir såpass hett at dommerne kaller henne Shakira.

Sexy er vel kanskje ikke beskrivende for dagens andre opptreden. Men både dommerne og Heine Totland holder på å le seg i hjel. Og det på en god måte.

Sang om kona

Det var jo blues som var det store temaet for kvelden og sistemann ut var Ole Børud som leverte nok en følelsesladd opptreden, da han forrige uke tok til tårene under opera, sang han nå om kona han har vært gift med i 16 år. Det ga terningkast 6 hos NRKs anmelder.

Og både Heidi Solheim og Thomas Felberg lot seg rive med. Solheim mener Børud får brukt hele stemmen, og Felberg sier han høres ut som en nytent peis en sen novemeberkveld.

En blues-uke

Femtemann ut, Chris Holsten, har hatt en skikkelig blå-uke. Og dermed tatt med seg bluesen inn, også på privaten.

– Mandag var det på med pencillin og feber. Så får jeg beskjed om at jeg skal lære meg enda en låt pluss en dans på tirsdag. Så da var det en kjapp tur ned i kjelleren.

Men Holsten så ut til å ha kommet seg opp av kjelleren i dag, og fikk gode tilbakemeldinger av dommerne, om at han klarte å ha ro og samtidig trykke til.

– Deilig å være bitter og sur

Tredjemann Ella Marie Hætta Isaksen, fikk strålende kritikker av dommerne.

Hun hadde gledet seg til bluessjangeren.

– Det er deilig å få lov til å være litt bitter og sur, sa Isaksen.

Mona B. Riise mener Isaksen har en x-faktor og gjestedommer Heidi Solheim ga henne en million poeng.

Kulturstrøm

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC
 • Kulturministeren til Ålesund

  Mondag kjem kulturminister Trine Skei Grande til Ålesund, der ho mellom anna skal besøke Balsam, Sunnmørsposten, Sponland foto og Ålesund Kunstfagskole. Statsråden avsluttar i Atlanterhavsparken, der det blir ein gjennomgang av Nasjonal status-prosjektet.

  Atlanterhavsparken i Ålesund
  Foto: Remi Sagen / NRK