Hopp til innhold

Hege Duckert slutter som kulturredaktør i NRK

Etter sju år som kulturredaktør gir Hege Duckert seg i stillingen, men blir værende i NRK. – Har satt spor etter seg, sier NRK-direktør.

Hege Duckert

Hege Duckert blir i Brussel, og slutter som kulturredaktør i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Å gå fra stillingen som kulturredaktør har vært et vanskelig valg, sier Hege Duckert til NRK.

Duckert fikk sommeren 2016 innvilget ett års velferdspermisjon fra stillingen som kulturredaktør for å bo i Brussel der ektemannen arbeider som rådgiver for Jens Stoltenberg i Nato.

Nå ønsker hun å bli værende i den belgiske hovedstaden, og har fått innvilget utvidet permisjon fra NRK – men ikke fra stillingen som redaktør for Kulturavdelingen.

– Vi har en datter som begynte på skolen i fjor høst, og som trenger spesiell oppfølging, utdyper Duckert om avgjørelsen.

Har satt spor etter seg

Hege Duckert har vært kulturredaktør i NRK de siste sju årene, etter mange år i tilsvarende stilling i Dagbladet.

– Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått jobbe så lenge med alle de flinke menneskene i Norges viktigste kulturavdeling, sier hun.

Direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, har stor forståelse og respekt for Duckerts valg.

– Det er synd at NRK nå mister en kulturredaktør som har satt tydelig spor etter seg. Hege har løftet kulturinnholdet gjennom mange år som leder for en av NRKs største kulturavdelinger, sier Fürst Haugen.

Stillingen lyses ut

Marius Hoel

Marius Hoel fortsetter som fungerende kulturredaktør i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

NRK er inne i en omfattende omstillings- og nedbemanningsprosess. Fürst Haugen sier det er lagt ambisiøse planer for Kulturavdelingen i tiden som kommer, og at behovet for langsiktighet i avdelingen er viktig.

– Stillingen som redaktør lyses derfor ut i løpet av kort tid, sier hun.

Marius Hoel fungerer som leder for kulturavdelingen under Hege Duckerts permisjon, og fortsetter som fungerende kulturredaktør frem til stillingen er besatt.

Hege Duckert vil få nye oppgaver når hun kommer tilbake til NRK.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.