Heftig temperament

Er det slik at franskmenn er mer tilbøyelige til å kaste kaker eller andre ting når de blir sinte? Ingen forskning har ennå klart å påvise at noen folkeslag er mer lidenskapelig temperamentsfulle enn andre. Men det betyr ikke at det IKKE er slik.

Ashley

Ashley er fra New York og føler seg fri til å si og gjøre hva hun vil. Også når hun er sint.

Foto: Namra Saleem / NRK

Noen kaster og knuser ting når de blir sinna, andre holder alt inni seg. Migrapolis har vært på gata og forsøkt å finne ut hvordan ulike folk reagerer.

– Jeg kan gjerne bli frekkere når jeg er sint, jeg holder ikke noe inni meg, sier Ashley som vi treffer i Oslo.

- Jeg er ikke sikker, men det kan ha noe med at jeg er amerikaner å gjøre, og at jeg føler at jeg har friheten til å si og gjøre det jeg vil.

Om det er mye sinne som bygger seg opp jogger Ashley eller trener yoga for å få ro i sjelen.

Skriker alene


Lulav

Lulav har kurdisk opphav, men har det noe å si for temperamentet hennes?

Foto: Namra Saleem / NRK

– Enten er jeg helt stille, eller så skriker jeg når jeg er alene, forteller Lulav. - Foreldrene mine kommer fra Kurdistan og når pappa blir sint skriker han som bare det, mens mamma helst vil grine.

Går bort

Hassan

Hassan er fra Somalia, men vil ikke påstå han har typisk somalisk temperament.

Foto: Namra Saleem / NRK

– Jeg prøver å kontrollere sinnet, og prøver helst å komme meg bort fra personen eller situasjonen som gjør meg sint. Av og til trener jeg eller går tur, sier Hassan med røtter i Somalia.

Klikker

Konrad

Konrad behersker seg når han er i Norge.

Foto: Namra Saleem / NRK

– Jeg kan klikke når jeg blir sint, men jeg har aldri brukt vold her i Norge, sier Konrad. Det har hendt i Argentina at jeg blir mer aggressiv og voldelig.

Uhøflig å vise sinne

Faiza

Faiza er oppdratt til å ikke vise sinne.

Foto: Namra Saleem / NRK

– Når jeg blir sint, sitter jeg alene, sier Faiza. Hjemme hos oss er det uhøflig å vise at man er sint, men i Marokko er det faktisk vanlig å kjefte i offentligheten.

Kulturstrøm

 • Fikk pris for mest spilte låt

  Caroline Ailin får den gjeve Musikkforleggerprisen for Årets mest spilte låt i 2020 – fordi hun er en av låtskriverne bak Dua Lipas «Don't Start Now», som i fjor ble nominert til en Grammy. Det er tredje gang at Musikkforleggerprisen for Årets mest spilte låt deles ut.

  LAGET MONSTERHIT I USA: Norske Caroline Ailin Furøyen i toppen av listene i USA med Dua Lipa
 • Cyberpunk 2077 tilbake neste uke

  Videospillet Cyberpunk 2077, som fikk skarp kritikk da det ble lagt ut til salgs, er snart tilbake i Playstation Store, seks måneder senere.

  Det var knyttet store forventninger til spillet, som ble trukket fra butikker kort tid etter at det ble lagt ut i desember på grunn av en rekke feil i programvaren.

  Nå annonserer det polske spillstudioet CD Projekt RED at actionspillet vil være tilbake fra 21. juni.

  Skjermbilde fra spillet «Cyberpunk 2077»
  Foto: CD Projekt Red