Hopp til innhold

Heavy satsing fra MTV

Heavy-menigheten kan glede seg: MTV Norge starter et nytt tilbud med «Pete Evil» i programlederstolen.

AC/DC
Foto: MARKUS STUECKLIN / AP

Pete Evil, eller Peter Michael Kolstad Vegem
Foto: Handout.

Han skal gi seere rock av det tunge slaget i programmet «Headbangers Ball».

«Pete Evil», eller Peter Michael Kolstad Vegem som han egentlig heter, tar opp tråden etter «Headbangers Ball» som var en fast MTV-post på 1980- og 1990-tallet. VJ´en, Vannesa Warwick presenterte tung rock i årevis på den internasjonale MTV-kanalen.

Når det nå er duket for en norsk utgave av «Headbangers Ball», melder kanalen i en pressemelding at dette betyr en god del eksponering for norske heavyband.

Trofaste

«Pete Evil» har vært bookingmanager for de norske rockeklubbene Last Train og Garage, vært radio-DJ, Club DJ - samt at han har vært artist selv, som frontmann i rockebandene Hellride og Blood Tsunami.

- Faktisk er norsk heavy enda større ute enn hjemme, sier den ferske MTV-programlederen, som synes det er på tide at heavy-artistene får eksponere seg på norsk TV.

Kanalsjef Marit Kringstad i norske MTV har stor tro på programmet.

- Få er så trofaste til sin musikk som nettopp metal-fansen, sier Kringstad.

Flere norske programmer

- Vi regner med å introdusere flere helnorske programmer på MTV denne høsten, så her er det bare å følge med, legger hun til.

«Headbangers Ball» får sendetid fredager med oppstart 6. oktober.

Som en introduksjon viser MTV «Historien om Heavy Metal» fra tirsdag 3. oktober. Der blir det gjensyn med gamle helter som Deep Purple og Black Sabbath, samt ikonene AC/DC og Iron Maiden.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)