Heavy satsing fra MTV

Heavy-menigheten kan glede seg: MTV Norge starter et nytt tilbud med «Pete Evil» i programlederstolen.

AC/DC
Foto: MARKUS STUECKLIN / AP

Pete Evil, eller Peter Michael Kolstad Vegem
Foto: Handout.

Han skal gi seere rock av det tunge slaget i programmet «Headbangers Ball».

«Pete Evil», eller Peter Michael Kolstad Vegem som han egentlig heter, tar opp tråden etter «Headbangers Ball» som var en fast MTV-post på 1980- og 1990-tallet. VJ´en, Vannesa Warwick presenterte tung rock i årevis på den internasjonale MTV-kanalen.

Når det nå er duket for en norsk utgave av «Headbangers Ball», melder kanalen i en pressemelding at dette betyr en god del eksponering for norske heavyband.

Trofaste

«Pete Evil» har vært bookingmanager for de norske rockeklubbene Last Train og Garage, vært radio-DJ, Club DJ - samt at han har vært artist selv, som frontmann i rockebandene Hellride og Blood Tsunami.

- Faktisk er norsk heavy enda større ute enn hjemme, sier den ferske MTV-programlederen, som synes det er på tide at heavy-artistene får eksponere seg på norsk TV.

Kanalsjef Marit Kringstad i norske MTV har stor tro på programmet.

- Få er så trofaste til sin musikk som nettopp metal-fansen, sier Kringstad.

Flere norske programmer

- Vi regner med å introdusere flere helnorske programmer på MTV denne høsten, så her er det bare å følge med, legger hun til.

«Headbangers Ball» får sendetid fredager med oppstart 6. oktober.

Som en introduksjon viser MTV «Historien om Heavy Metal» fra tirsdag 3. oktober. Der blir det gjensyn med gamle helter som Deep Purple og Black Sabbath, samt ikonene AC/DC og Iron Maiden.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash