NRK Meny
Normal

Heavy satsing fra MTV

Heavy-menigheten kan glede seg: MTV Norge starter et nytt tilbud med «Pete Evil» i programlederstolen.

AC/DC
Foto: MARKUS STUECKLIN / AP

Pete Evil, eller Peter Michael Kolstad Vegem
Foto: Handout.

Han skal gi seere rock av det tunge slaget i programmet «Headbangers Ball».

«Pete Evil», eller Peter Michael Kolstad Vegem som han egentlig heter, tar opp tråden etter «Headbangers Ball» som var en fast MTV-post på 1980- og 1990-tallet. VJ´en, Vannesa Warwick presenterte tung rock i årevis på den internasjonale MTV-kanalen.

Når det nå er duket for en norsk utgave av «Headbangers Ball», melder kanalen i en pressemelding at dette betyr en god del eksponering for norske heavyband.

Trofaste

«Pete Evil» har vært bookingmanager for de norske rockeklubbene Last Train og Garage, vært radio-DJ, Club DJ - samt at han har vært artist selv, som frontmann i rockebandene Hellride og Blood Tsunami.

- Faktisk er norsk heavy enda større ute enn hjemme, sier den ferske MTV-programlederen, som synes det er på tide at heavy-artistene får eksponere seg på norsk TV.

Kanalsjef Marit Kringstad i norske MTV har stor tro på programmet.

- Få er så trofaste til sin musikk som nettopp metal-fansen, sier Kringstad.

Flere norske programmer

- Vi regner med å introdusere flere helnorske programmer på MTV denne høsten, så her er det bare å følge med, legger hun til.

«Headbangers Ball» får sendetid fredager med oppstart 6. oktober.

Som en introduksjon viser MTV «Historien om Heavy Metal» fra tirsdag 3. oktober. Der blir det gjensyn med gamle helter som Deep Purple og Black Sabbath, samt ikonene AC/DC og Iron Maiden.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK