Hopp til innhold

HBO Nordic åpner døra på gløtt

HBO Nordic starter lanseringen av sin streamingtjeneste torsdag. Men i første omgang er det kun noen få som får tilgang til tjenesten. Og Norge må vente.

Comic Con

Game of Thrones er en av seriene som skal bli gjort tilgjengelig når HBO Nordic lanseres.

Foto: Paul Schiraldi / Ap

På mediekonferansen Digital Winners på Fornebu onsdag avslørte HBO Nordics Peter Ekelund at lanseringen av deres streamingtjeneste skjer fra torsdag av, og at den vil foregå gradvis.

– Vi lanserer med én av våre partnere i morgen, sa han under konferansen.

Men nordmenn må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Norge er ikke med i den første utrullingen av HBO Nordic, ifølge en offisiell uttalelse fra selskapet onsdag ettermiddag:

– HBO lanseres med Telia på IPTV i Sverige i løpet av de nærmeste dagene. Deretter vil det rulles ut i resten av Norden i løpet av kort tid, sier Peter Ekelund, styreleder i HBO Nordic.

Utsatt

HBO Nordic har tidligere varslet at de vil tilby hele alt av innhold de sitter på - deriblant «The Sopranos», «The Wire», «True Blood», «Game of Thrones» og «Band of Brothers». Alt skal kunne streames via nettleser, tv-boks og mobil- og nettbrett. Prisen er satt til 79 kroner - det samme som konkurrenten Netflix la seg på da de lanserte sin lignende tjeneste for en måned siden . Også Viaplay er på markedet med sitt tilbud.

HBO Nordic har lenge sagt at de skulle lansere tjenesten sin i midten av oktober. Men dette har stadig blitt utsatt.

Sjef for HBO Nordic, Hervé Payan, holdt kortene tett til brystet da han i oktober ble bedt om å kommentere lanseringen for den nordiske tjenesten.

– HBO Nordic vil komme når vi er fornøyd med tjenesten. Vi er ennå ikke helt tilfreds, men det kommer vi til å være snart, sa han til NRK.no.

Tidligere denne måneden reagerte Forbrukerombudet på saker fra media - samt et innlegg på HBO Nordics Facebookside - om at tjenesten ville komme med en 12-måneders bindingsavtale når den ble lansert. Men HBO Nordic svarte Forbrukerombudet at de føler seg misforstått , og understreker at det også vil tilbys et flytende abonnement som kan sies opp på kort varsel.

Kulturstrøm