Hopp til innhold

HBO Nordic åpner døra på gløtt

HBO Nordic starter lanseringen av sin streamingtjeneste torsdag. Men i første omgang er det kun noen få som får tilgang til tjenesten. Og Norge må vente.

Comic Con

Game of Thrones er en av seriene som skal bli gjort tilgjengelig når HBO Nordic lanseres.

Foto: Paul Schiraldi / Ap

På mediekonferansen Digital Winners på Fornebu onsdag avslørte HBO Nordics Peter Ekelund at lanseringen av deres streamingtjeneste skjer fra torsdag av, og at den vil foregå gradvis.

– Vi lanserer med én av våre partnere i morgen, sa han under konferansen.

Men nordmenn må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Norge er ikke med i den første utrullingen av HBO Nordic, ifølge en offisiell uttalelse fra selskapet onsdag ettermiddag:

– HBO lanseres med Telia på IPTV i Sverige i løpet av de nærmeste dagene. Deretter vil det rulles ut i resten av Norden i løpet av kort tid, sier Peter Ekelund, styreleder i HBO Nordic.

Utsatt

HBO Nordic har tidligere varslet at de vil tilby hele alt av innhold de sitter på - deriblant «The Sopranos», «The Wire», «True Blood», «Game of Thrones» og «Band of Brothers». Alt skal kunne streames via nettleser, tv-boks og mobil- og nettbrett. Prisen er satt til 79 kroner - det samme som konkurrenten Netflix la seg på da de lanserte sin lignende tjeneste for en måned siden . Også Viaplay er på markedet med sitt tilbud.

HBO Nordic har lenge sagt at de skulle lansere tjenesten sin i midten av oktober. Men dette har stadig blitt utsatt.

Sjef for HBO Nordic, Hervé Payan, holdt kortene tett til brystet da han i oktober ble bedt om å kommentere lanseringen for den nordiske tjenesten.

– HBO Nordic vil komme når vi er fornøyd med tjenesten. Vi er ennå ikke helt tilfreds, men det kommer vi til å være snart, sa han til NRK.no.

Tidligere denne måneden reagerte Forbrukerombudet på saker fra media - samt et innlegg på HBO Nordics Facebookside - om at tjenesten ville komme med en 12-måneders bindingsavtale når den ble lansert. Men HBO Nordic svarte Forbrukerombudet at de føler seg misforstått , og understreker at det også vil tilbys et flytende abonnement som kan sies opp på kort varsel.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK