Til fire personer:
Rødspette på til sammen ca 2 kg (eller annen ønsket fisk)
1 kg blåskjell
2 purreløk
4 stk løk
Ca 500 g gulrot
5 dl kremfløte
250 g usaltet smør
1 liter vann
Litt sitron
2 fedd hvitløk
En potte timian
Salt og pepper
Slik gjør du:
Filetèr fisken, kast skinnet og hodet. Kjøttet kuttes i biter. Kutt bena i grove biter, som skylles godt under kaldt vann. Kutt opp en purreløk, 2 løk, 2 fedd hvitløk, en håndfull timian og 2 gulrøtter. Fres det i en panne med smør i ca 10 min.
Tilsett deretter de oppkuttete fiskebena og fres det i ca 2 min, med en klype salt. Tilsett en liter vann og la det småputre i ca 20 min, ta deretter av varmen og la det trekke i 30 min. Sil så kraften gjennom en fin sil, og kok ned til en tredjedel. Ha da i fløte, kok opp.
Etter dette tar du i fisken og godt avrente blåskjell, småkok i ca tre minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ha i finstrimlet gulrot, purreløk og løk. La det koke i ca 1 min.
Smak til med timian, salt og pepper.