Hopp til innhold

Havets grøde

Deilig fiskesuppe à la Bergen. Kokk Morten Andrè Tungesvik viser deg hvordan.

Fiskesuppe
Foto: NRK

Til fire personer:

Rødspette på til sammen ca 2 kg (eller annen ønsket fisk)

1 kg blåskjell

2 purreløk

4 stk løk

Ca 500 g gulrot

5 dl kremfløte

250 g usaltet smør

1 liter vann

Litt sitron

2 fedd hvitløk

En potte timian

Salt og pepper

Fiskesuppe
Foto: NRK

Slik gjør du:

Filetèr fisken, kast skinnet og hodet. Kjøttet kuttes i biter. Kutt bena i grove biter, som skylles godt under kaldt vann. Kutt opp en purreløk, 2 løk, 2 fedd hvitløk, en håndfull timian og 2 gulrøtter. Fres det i en panne med smør i ca 10 min.

Tilsett deretter de oppkuttete fiskebena og fres det i ca 2 min, med en klype salt. Tilsett en liter vann og la det småputre i ca 20 min, ta deretter av varmen og la det trekke i 30 min. Sil så kraften gjennom en fin sil, og kok ned til en tredjedel. Ha da i fløte, kok opp.

Etter dette tar du i fisken og godt avrente blåskjell, småkok i ca tre minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ha i finstrimlet gulrot, purreløk og løk. La det koke i ca 1 min.

Smak til med timian, salt og pepper.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)