NRK Meny
Normal

Det blåser rundt "Hauk og due"

Dette er hørespillet Siv Jensen ikke vil høre. Bli med inn et politisk vepsebol.

"Hauk og due" Endre Hellestveit og Anna Dworak
Foto: Carl Henrik Grøndahl / NRK

Norske politikere avkledd i hørespill, skriver Bergens Tidende. Et politisk drama som er til forveksling lik Søviknes-saken, rulles opp i NRK-Radioteatret neste søndag. Og er det Frp det handler om, ja så kommer Siv Jensen absolutt dårligst ut. 

Hauk og due

Vi møter skuespillerne Endre Hellestveit og Kaia Varjord i hørespillet 'Hauk og due'

Foto: Fredrik Arff

I hørespillet «Hauk og due» skriver dramatikeren Stig Amdam om det han kaller et fiktivt parti. Men stykket kan lett oppfattes som en maktkamp der personene egentlig er Terje Søviknes, Carl I. Hagen og Siv Jensen. Amdam bekrefter da også at han er inspirert av den såkalte Søviknes-saken. Men det er mange faktiske forhold i teksten som peker i en annen retning. Dette handler ikke om et navngitt parti. Men det er mange likhetstrekk, sier Stig Amdam.

Terje Søvik sier til avisen at han aldri har mistenkt Siv Jensen for å ha hatt en finger med i spillet da han forsvant ut av toppledelsen i Frp.

Les mer Anmeldelse i Bergens Tidende

”Hauk og due” hadde premiere i NRK P2 søndag kl 1503.

FØRPREMIERE. Vi la ut førpremiere på ”Hauk og due” her på våre nettsider.

Dramatiker Jesper Halle og P2-teatrets produsent Carl Henrik Grøndahl gjestet P2-programmet Scenerom. Hør innslaget her  URO i Scenerom

 [Teks: Carl Henrik Grøndahl]

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters