Hopp til innhold

Harry Styles fra One Direction i sin første film

– Det jeg ser i Harry er et stort potensial og en evne til å spille troverdig. Slik omtaler stjerneregissør Christopher Nolan sitt nye funn, Harry Styles fra «One Direction».

US-HARRY-STYLES-PERFORMS-ON-NBC'S-"TODAY"

Harry Styles, kjent fra boybandet One Direction, debuterer i filmen Dunkirk som har premiere neste uke.

Foto: Mike Coppola / AFP

Filmen «Dunkirk» som har premiere i Norge snart er Harry Styles filmdebut. Det er stjerneregissør Christopher Nolan, mannen bak Batman-trilogien, som har satt popstjernen fra «One Direction» på rollelisten.

FILES-ENTERTAINMENT-BRITAIN-MUSIC-ONEDIRECTION

Harry Styles er mest kjent fra boybandet One Direction.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Harry Styles som sammen med bandet «One Direction» har hatt en horde av unge jenter som fans, måtte konkurrere med over hundre andre for rollen som den unge soldaten i filmen «Dunkirk».

Største redningsaksjon

Filmen som Styles spiller i tar for seg den dramatiske historien ved Dunkirk våren 1940.

Film-People-Harry Styles

Harry Styles i en scene fra filmen Dunkirk

Foto: AP

400.000 soldater fra de allierte var omringet av Hitlers tropper. Dette kunne blitt en tragisk slutt på den andre verdenskrig. Men 900 båter, både skip og mindre private båter, kom dem til unnsetning. Aksjonen er blitt kalt den største redningsaksjonen under krigen.

Harry Styles som har 29 millioner følgere på Twitter har lagt ut på Twitter at han opplever hele filminnspillingen som overveldende. Og han er glad for denne nye utfordringen.

Og hans fans legger hele tiden ut oppdateringer om ham.

Se oppdateringene her: Harry Updates. (@TheHarryNews) | Twitter

– Jeg er heldig som får spille med disse kjente skuespillerne, sier Harry Styles på sitt eget nettsted. Han har blant annet vært på settet sammen med Kenneth Branagh.

Popstjernen spiller en ung soldat, Alex som opplever å oppleve seg "fanget" på stranden og ikke vet om han blir reddet.

Talent

Den 23 år gamle popstjernen er et talent, forteller regissøren Christopher Nolan når NRK møter ham.

– Vi ville ha en person som ikke hadde vært på film før. Et nytt fjes på filmlerretet som skulle spille en av de unge soldatene, forklarer Nolan til NRK.

– Han har et stort potensial og han har en evne til å spille troverdig, virke sann, forteller Nolan.

CinemaCon-Christopher Nolan Christopher Nolan

Stjerneregissør Christopher Nolan, mannen bak blant annet Batman-trilogien, valgte Harry Styles.

Foto: Chris Pizzello / AP

Men selv om Harry Styles er kjent som popstjerne, måtte han gjennom de samme prøvene og den samme castingen som alle de andre som hadde meldt seg. At valget falt på ham, var fordi regissøren likte det han så.

Selv har Harry Styles hele tiden lagt ut oppdateringen rundt filmen som har premiere i Norge neste uke. Han har også svart på spørsmål fra fansen og forteller at han er kjempeglad for å ha fått lov til å være med på dette.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober