NRK Meny
Normal

– Som å være på månen

– Innspillingen av filmen «Into the White» var som å være på månen. Harry Potter-stjernen Rupert Grint er glad han tok utfordringen.

Video Rupert Grint

Rupert Grint, kjent som «Ronny Wiltersen» i Harry Potter-filmene (Foto: Jørn Tveter NRK)

Petter Næss er regissør for krigsfilmen «Into the White», som har premiere om få dager. Den bygger på en sann historie om to fly som havnet i voldsomme luftkamper i april 1940.

Besetningen på et tysk og et engelsk fly måtte søke ly på den samme hytta i fjellet på Grotli. Dramaet utspiller seg i kalde omgivelser, på flere enn én måte.

Regissør Petter Næss var fasinert av historien, og har plukket ut et stjernelag, mener han selv.

Inn i det hvite

Fra venstre: Florian Lukas, Rupert Grint, Lachlan Nieboer, Stig Henrik Hoff, David Kross og regissør Petter Næss

Foto: Roald, Berit / Scanpix

– Men jeg var på jakt etter en engelsk soldat med et «rødhåret» temperament, smiler Næss, som selv har en datter med hårtypen.

Se video:

Video Petter Næss

Petter Næss kaller Rupert Grint en «fargeklatt».(Foto: Jørn Tveter NRK)

– Uten sikkerhetsnett

– Å spille i Harry Potter-filmene var som å være i en koselig boble. Det var bare å runde et hjørne. Bak lå et nytt skoleår på «Galtvort», Harry Potters magiske skole og en ny film, sier Rupert Grint.

Historien bak filmen «Into the White», og karakteren han spiller, fristet Rupert Grint. Han svarte ja til rollen uten å nøle.

Det føltes litt som å hoppe uten sikkerhetsnett. Å spille inn film i et annet land enn mitt eget var fristende. Det var en måte å teste meg selv. Fjellet var ekstremt og kaldt, men vi hadde det veldig moro.

Rupert Grint

Liker små filmsett

I Harry Potter- filmene kunne det være flere tusen på filmsettet. Rupert Grint liker det lille formatet. Han har også vært med på noen få lavbudsjett-filmer i Storbritannia, mellom Harry Potter-innspillingene.

– Jeg må vel leve med at mange forbinder meg med rollen som «Ronny Wiltersen». Men det er ikke stort jeg kan gjøre med det, annet enn å takke ja til andre roller og gjøre mitt beste, sier Grint.

Se video:

Video Rupert om vinter

Rupert Grint liker utfordringer

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK