Harry Potter-premiere i London

Fansen får endelig se det siste kapittelet i historien om trollmannen Harry Potter. Se bildene av Emma Watson, Rupert Grint og de andre stjernene på premieren her.

Ventetiden er over: I kveld får den mest ivrige Harry Potter-fansen se premieren på «Harry Potter og dødstalismanene. Del 2» i den britiske hovedstaden. Flere har campet utenfor Trafalgar Square i flere dager for å sikre seg plass. Også norske fans er på plass for å se på stjernene.

Les: Trosser vind og vær for Harry Potter

Emma Watson, Rupert Grint og resten av stjernene går nå opp den røde løperen til stor applaus fra fansen. Det var på forhånd ventet at cirka 40.000 fans ville samle seg utenfor kinolokalet.

– Dette er galskap. Jeg klarer ikke å snakke en gang, det er så overveldende. Jeg håper at vi lever opp til forventningene. Det er flott å se fansen og nyte dette øyeblikket, sier Rupert Grint på den røde løperen.

– Det er gått ett år siden vi filmet, men jeg har ennå ikke klart å gå videre, det kommer til å ta lang tid, sier han.

Se intervju fra den røde løperen:

Video Harry Potter-premieren i London

Harry Potter-premieren i London

Emma Watson, som spiller Hermine, var kledd i en vakker ballkjole.

– Det er så mye større enn jeg trodde det kom til å bli. Folk spør meg hvordan jeg føler meg, det er umulig å svare på, for det forandrer seg fra minutt til minutt. Det ene øyeblikket er jeg trist og det neste glad, sier Emma Watson.

Les også: Se den siste Harry Potter-traileren

– Vil gå inn i historien

Emma Watson

Emma Watson har spilt Hermine siden hun var ni år gammel.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Også Matthew Lewis, som spiller Nilus Langballe, er overveldet over responsen.

– Jeg blir aldri vant til en Harry Potter-premiere, dette er utrolig! Jeg kommer til å savne dette. Når jeg står på podiumet og ser på alle folkene, så føler jeg at det er slutten, sier Matthew Lewis.

Tom Felton spiller Draco Malfang.

– Disse historiene og filmene vil gå inn i historien. Det er vanskelig å forestille seg livet uten Harry Potter, sier han.

Robbie Coltrane, som spiller Gygrid, sier han er klar for å gi seg med Harry Potter-universet, men vil fremdeles ta vare på vennskapet med de yngre skuespillerne. Han ble spurt om skandalen rundt avisen News of the World på den røde løperen og uttalte: – De hacket meg også.

Gruet seg til å gå opp løperen

Hovedpersonen Daniel Radcliffe har flydd over til London fra New York, der han er opptatt med musikalopptredener på Broadway.

Se intervju med Daniel Radcliffe:

Video Intervju med Daniel Radcliffe

Intervju med Harry Potter - Daniel Radcliffe

Emma Watson røpet før premieren til NRKs korrespondent at hun gruet seg til å gå opp den røde løperen.

Se intervjuet her:

Video Intervju med Hermine - Emma Watson

Intervju med Hermine - Emma Watson

Rupert Grint uttalte nylig til NRK at han elsket Norge og ville komme tilbake snart. Han har spilt inn filmen «Comrades», regissert av Peter Næss, i Norge.

Se det eksklusive intervjuet her:

Video Intervju med Rupert Grint

Intervju med Rupert Grint

Se intervju med resten av skuespillerne her: Mot slutten for Harry Potter

«Harry Potter og dødstalismanene. Del 2» har norgespremiere 13. juli.

Hva er dine forventninger til den nye Harry Potter-filmen? Diskuter her!

Kulturstrøm

  • Vogue-redaktør går av

    Redaktøren for motemagasinet Vogue i Brasil fikk kraftig kritikk da hun nylig valgte å ha temaet slavehandel under bursdagsfeiringen sin, skriver MinMote. Ifølge The Guardian skal Donata Meirelle ha sittet på en trone flankert av fire svarte kvinner kledd i hvitt. Kritikerne har sammenlignet antrekkene kvinnene bar, med klærne slaver brukte. Skandelafesten skjedde i Bahia, som har den største andelen av Brasils svarte befolkning.

  • Blir ikke voldelig av voldsspill

    Det finnes ingen sammenheng mellom unge menneskers adferd og det å spille dataspill med mye vold. Det viser en britisk undersøkelse gjort ved universitetet i Oxford og publisert i tidsskriftet The Royal Society. Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 2.000 ungdommer mellom 14 og 15 år og deres foreldre. Deltakerne ble observert mens de spilte spill som «Call of Duty» og «Grand Theft Auto» (bildet). Foreldrene ble bedt om å holde øye med ungdommenes oppførsel før, under og etter at de hadde spilt. (NTB)

    Grand Theft Auto screenshot
    Foto: Rockstar Games