NRK Meny
Normal

Harry Potter-filmen lekket på nett

Allerede før premieren har deler av den nye Harry Potter-filmen blitt lekket på nett.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Den siste, og høyt forventa filmen om Harry Potter, kommer på kino til helgen, men allerede nå er deler av den lekket på nett.

Foto: Jaap Buitendijk

36 minutter av den nye «Harry Potter og dødstalismanene del 1» har blitt lagt ut på nett, melder filmselskapet Warner Bros, skriver Reuters.

Forventer milliardinntekter

Det er på forhånd knyttet store forventninger til hvor mye filmen kommer til å spille inn i premierehelgen, og noen spår at så mye som 100 millioner dollar vil ligge igjen i billettkassene etter åpningshelgen.

Mange tror også at filmen vil komme med i den eksklusive milliard-klubben, det vil si filmer som har spilt inn over én milliard dollar på verdensbasis. Der finner vi for eksempel filmer som «Toy Story 3», «Avatar» og «Titanic».

Selv om klippet, som er lagt ut på et fildelingsnettssted, bare skal være på 36 minutter, ser Warner Bros alvorlig på saken og har nå satt sine advokater på jobben med å fådet fjernet.

De tidligere seks Harry Potter-filmene har spilt inn 5 milliarder dollar på verdensbasis, så det er all grunn til å tro at Warner Bros vil forfølge saken til bunns.

Filmen har også premiere i Norge denne helgen, og det var mange som overnatttet i billettkø for å være de første som får se første del av den siste filmen om den unge trollmannen.

Flere kulturnyheter