Harry Potter blir musikal

Gutten med tryllestaven dukker opp også i Londons West End.

Harry Potter

Gutten med tryllestaven, Harry Potter, er nå også på vei til musikalscenen.

Foto: Murray Close / AP

Produsentene er allerede på jakt etter en ny Harry Potter, som skal spille gutten med tryllestaven i en ny musikal i Londons West End neste år.

Ønsker kjent komponist

Man ønsker seg en ung gutt som kan fylle skoene til Daniel Radcliffe som spiller trollmannen Potter i filmene, i tillegg til at man ønsker en kjent komponist som kan skrive musikken.

- Denne musikalen har potensial til å bli veldig stor, forteller en kilde i West Ends teatermiljø i følge.

- I utgangspunktet har du en av tidenes mest populære bokserier. Alle elsker karakterene og den mystiske verdenen Harry Potter beveger seg i

- Jobber med forskjellige ideer

- Problemet ligger i å lage ett plott ut av de sju bøkene. Men man jobber med forskjellige ideer. En mulighet er å fortelle hele historien. En annen går ut på å velge seg ut en del. Men uansett planlegger man spektakulære scener med skuespillere som flyr over scenen.

Daniel Radcliffe har spilt Harry Potter i filmene om helten.

Daniel Radcliffe har spilt Harry Potter i filmene om helten. Nå leter man etter en ny gutt som kan gjøre det samme i en ny musikal.

Foto: RICHARD DREW / AP

Kulturstrøm

  • Går en tøff sommer i møte

    Museene i Bergen går utfordrende tider i møte og varsler store tap på grunn av koronautbruddet. Flere velger å holde stengt i sommer og noen frykter konkurs. Uten utenlandske turister og sterkt redusert tilbud på grunn av virusutbruddet går museene i Bergen en tøff sommer i møte. Flere varsler titalls millioner i tap og fortsatt permitterte ansatte. (NTB)

  • Førsteklasses filmskaper

    Tobarnsfar Casey Affleck vet ett og annet om båndet mellom foreldre og barn. Det kommer tydelig frem i filmen «Light of My Life», der han er både manusforfatter, produsent og regissør, i tillegg til å spille den ene hovedrollen. Filmen er en nydelig skildring av postapokalyptisk far-datter-forhold. Historien vekker klare assosiasjoner til filmer som «The Road», «A Quiet Place» og «Leave No Trace», som har lignende tematikk og scenarioer. Filmpolitiet gir «Light of My Life» en 5-er.

  • Truer med å sensurere Twitter

    President Donald Trump vil torsdag signere en presidentordre om sosiale medier. Trump reagerer på at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende, etter at han tirsdag tvitret at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte. Presidenten svarte med å true med å stenge sosiale medier.