Hopp til innhold

Hårfine avgjørelser i barte-EM

Det europeiske mesterskapet i bart- og skjeggpryd ble unnagjort i helgen. 150 deltagere møttes til dyst for å finne ut av hvem som hadde den flotteste ansiktspryden.

Barte-EM
Foto: HERWIG PRAMMER / Reuters
Barte-VM
Foto: AFP/ Scanpix
Barte-VM
Foto: AFP/ Scanpix

Skjeggete menn fra åtte europeiske land møttes i byen Leogang, noen mil utenfor Salzburg i Østerrike.

Der konkurrerte de i 17 forskjellige grener av den noe eksentriske sorten.

Årets konkurransegrener inkluderte "freestyle skjegg", "naturlig mustasje" og "Verdi", hvor vinneren ble den som hadde en bart som var mest lik bartepryden til den italienske komponisten Guiseppe Verdi.

Bartemester Tyskland

EM og VM i ansiktspryd har hatt vært arrangert siden 1990 og har hatt europeisk (og mannlig) dominans siden starten. I 2003 flyttet verdensmesterskapet fra Europa for første gang og ble arrangert i Carson City i USA.

Men Tyskland lot seg ikke påvirke av bortebane og dro i land 36 av 57 trofeer fra fremmed jord.

Det finnes lite informasjon om hvem som ble seierherrene under årets mesterskap, og det kan vel tyde på at deltagerne er mer opptatt av treningsprosessen enn resultatet.

Norge blir vertsnasjon

I 2011 er det Norges tur til å være verter for verdensmesterskapet. Norsk Mustasjeforening er arrangør og ettersom mesterskapet er planlagt i bartebyen Trondheim i midten av mai, er det bare å la skjegget gro for de konkurranselystne.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.