NRK Meny
Normal

Hardtslående jury til finalen

Sigrid Hvidsten, Håkon Moslet, Thomas Seltzer og Christer Falck spisser ørene før jurytjeneste i Urørtfinalen.

-
Foto: Kim Erlandsen / NRK

- Jeg er vant til å bli tråkka på nede i søla, så det skal bli deilig å ha litt makt for en gangs skyld, sier Christer Falck. Urørt har vært flinke når de har plukket ut finalister, og det er alltid gøy å sjekke ut det som skjer i skorpa av undergrunnen.

- Det er ikke noe som er bedre enn norsk musikk på norsk når det flyter bra.

Ingerid Stenvold leder Urørtfinalen 2009
Foto: Ole Kaland / NRK

Urørtfinalen 2009 finner sted på Studentersamfundet i Trondheim fredag 23. Januar. Programleder blir Lydverket-profil Ingerid Stenvold, som sammen med Urørts faste programleder Amund Grepperud skal lose publikum gjennom showet .

- Dette blir definitivt stor stas, sier Ingerid Stenvold. Noe av det mest spennende med min jobb er jo å få presentere, og å være midt i det som skjer. Det blir topp å lede showet live fra Samfundet!

Finalister på spillelistene

I tillegg til juryen er publikum med på å stemme frem Årets Urørt. En sjekk på 25 000,- kroner og Norgesturneen ZoomUrørt er noe av det som venter vinneren.

Les mer og stem på Urørtfinalistene her

Samtlige av årets ti finalister tar over C-lista på P3, og blir spilt på kanalen helt frem til finalen. Finalekvelden avsluttes med et konsertmaraton fordelt på tre av Samfundets scener, for første gang i Urørtfinalens historie.

Moslet og Falck under fjorårets finale
Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz