Hardtslående jury til finalen

Sigrid Hvidsten, Håkon Moslet, Thomas Seltzer og Christer Falck spisser ørene før jurytjeneste i Urørtfinalen.

-
Foto: Kim Erlandsen / NRK

- Jeg er vant til å bli tråkka på nede i søla, så det skal bli deilig å ha litt makt for en gangs skyld, sier Christer Falck. Urørt har vært flinke når de har plukket ut finalister, og det er alltid gøy å sjekke ut det som skjer i skorpa av undergrunnen.

- Det er ikke noe som er bedre enn norsk musikk på norsk når det flyter bra.

Ingerid Stenvold leder Urørtfinalen 2009
Foto: Ole Kaland / NRK

Urørtfinalen 2009 finner sted på Studentersamfundet i Trondheim fredag 23. Januar. Programleder blir Lydverket-profil Ingerid Stenvold, som sammen med Urørts faste programleder Amund Grepperud skal lose publikum gjennom showet .

- Dette blir definitivt stor stas, sier Ingerid Stenvold. Noe av det mest spennende med min jobb er jo å få presentere, og å være midt i det som skjer. Det blir topp å lede showet live fra Samfundet!

Finalister på spillelistene

I tillegg til juryen er publikum med på å stemme frem Årets Urørt. En sjekk på 25 000,- kroner og Norgesturneen ZoomUrørt er noe av det som venter vinneren.

Les mer og stem på Urørtfinalistene her

Samtlige av årets ti finalister tar over C-lista på P3, og blir spilt på kanalen helt frem til finalen. Finalekvelden avsluttes med et konsertmaraton fordelt på tre av Samfundets scener, for første gang i Urørtfinalens historie.

Moslet og Falck under fjorårets finale
Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur
 • Odenkirk utenfor livsfare

  Skuespilleren Bob Odenkirk, som tirsdag kollapset under innspilling av serien «Better Call Saul», er utenfor livsfare, skriver NTB. Skuespilleren ble hastesendt til sykehuset som følge av det som blir omtalt som en «hjerterelatert hendelse».

  Bob Odenkirk
  Foto: Espen Aas/NRK