Hardtslående jury til finalen

Sigrid Hvidsten, Håkon Moslet, Thomas Seltzer og Christer Falck spisser ørene før jurytjeneste i Urørtfinalen.

-
Foto: Kim Erlandsen / NRK

- Jeg er vant til å bli tråkka på nede i søla, så det skal bli deilig å ha litt makt for en gangs skyld, sier Christer Falck. Urørt har vært flinke når de har plukket ut finalister, og det er alltid gøy å sjekke ut det som skjer i skorpa av undergrunnen.

- Det er ikke noe som er bedre enn norsk musikk på norsk når det flyter bra.

Ingerid Stenvold leder Urørtfinalen 2009
Foto: Ole Kaland / NRK

Urørtfinalen 2009 finner sted på Studentersamfundet i Trondheim fredag 23. Januar. Programleder blir Lydverket-profil Ingerid Stenvold, som sammen med Urørts faste programleder Amund Grepperud skal lose publikum gjennom showet .

- Dette blir definitivt stor stas, sier Ingerid Stenvold. Noe av det mest spennende med min jobb er jo å få presentere, og å være midt i det som skjer. Det blir topp å lede showet live fra Samfundet!

Finalister på spillelistene

I tillegg til juryen er publikum med på å stemme frem Årets Urørt. En sjekk på 25 000,- kroner og Norgesturneen ZoomUrørt er noe av det som venter vinneren.

Les mer og stem på Urørtfinalistene her

Samtlige av årets ti finalister tar over C-lista på P3, og blir spilt på kanalen helt frem til finalen. Finalekvelden avsluttes med et konsertmaraton fordelt på tre av Samfundets scener, for første gang i Urørtfinalens historie.

Moslet og Falck under fjorårets finale
Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Stor skuespillerkunst fra Dafoe

  Filmen «Van Gogh – At Eternity’s Gate» er et særegent kunstnerportrett fra regissør Julian Schnabel, sier Filmpolitiets Sigurd Vik. Han mener Willem Dafoe spiller Vincent Van Gogh med nerve, kunstnerisk innsikt og stor menneskelighet, og gir filmen terningkast fem. Les anmeldelsen her.

  Willem Dafoe som Vincent van Gogh
  Foto: Norsk Filmdistribusjon
 • Henrik Scheele er død

  Skuespiller Henrik Scheele er død, 67 år gammel. Han huskes blant annet som programleder i det kontroversielle satireprogrammet Nikkerne på NRK. Han ble funnet død på hotellrommet sitt på reise i Kenya.

 • Snøhetta på innovativ toppliste

  Det norske arkitekt og designbyrået har fått en 38. plass på lista til Fast Company over verdens mest innovative selskaper. I november åpnet det nye biblioteket i Calgary i Canada, tegnet av Snøhetta. Nærmere 300.000 har besøkt det fire etasjer høye bygget over T-banestasjonen i sentrum. Juryen mener det redefinerer konseptet bibliotek, med klatrevegg og tech-område for tenåringer blant alle sonene. Bygningen er ment å være et oppholdssted like mye som et utlånssted for bøker, for all slags folk.

  Biblioteket i Calgary tegna av Snøhetta
  Foto: Snøhetta