Hopp til innhold

Eia: - Drømmeyrket er å dra damer

Hadde komiker Harald Eia fått velge yrke fra øverste hylle, ville han helst vært en høy, mørk og sexy snekker.

Harald Eia, Bård Tufte Johansen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se Bård og Harald kryssforhøre en «tannlege»

Johan Golden, Atle Antonsen

Johan Golden og Atle Antonsen får virkelig testet sine evner under lørdagens program.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

I stedet må han nøye seg med å være en noe lavere, men fryktelig mye morsommere sosiolog.

– Helst ville jeg jo vært drømmemannen, snekkeryrket er bare enda en fjær i hatten for å dra damer. De liker jo handymen, sier Harald Eia.

Sammen med komikerkollega Bård Tufte Johansen er han lørdag kveld gjest i programmet «De Ukjente» på NRK1. I konkurranse mot Atle Antonsen og Johan Golden skal de gjette yrket til seks helt ukjente mennesker. Taperne må ut og vikariere i ett av yrkene, slik Anne Lindmo og Per Sundnes måtte forrige lørdag. ( Se video her! )

888.000 nordmenn så premieren på «De Ukjente» forrige lørdag. Da kunne vi blant annet se Geir Schau bli slengt i bakken av en meget hissig rottweiler.

Sosiolog-fordel?

– Jeg er sosiolog, så dette burde være enkelt. Men samtidig jobber de jo bevisst imot stereotypene, og det gjør det en del vanskeligere, innrømmer komikeren, som i høst også er aktuell som jurymedlem i talentjakten « Den norske humor »på NRK.

Eia har derimot ingen problemer med å «se» hvilket yrke Bård hadde hatt hvis ikke statskanalen hadde lokket for snart tyve år siden.

– Bård hadde enten vært en kul jurist i næringslivet med god musikksmak, eller prest, tror sosiologen.

– Gode menneskekjennere

Det er flere fordommer som utfordres når kjendislagene skal finne den riktige kjørelæreren, osteopaten, legesekretæren, tannlegen, personlige treneren og piloten blant seks ukjente nordmenn.

Atle Antonsen og Johan Golden tar derimot utfordringen på strak arm.

– Vi er blitt gode menneskekjennere ved å ikke gjøre noe som helst. Hvis andre vil bli like gode menneskekjennere som oss, er det bare å si opp jobben og sitte på kafé hele dagen, avslører Johan Golden.

I tannlegestolen

Bård Tufte Johansen

Bård Tufte Johansen må opp i tannlegestolen.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Og radioparet velger å gå offensivt ut i møtet med de ukjente. Seerne får blant annet se at Antonsen blir litt for nærgående og får klager på dårlig ånde fra en av de kvinnelige deltakerne, mens det er Golden som får svi for makkerens mangel på intimgrenser.

Heller ikke Bård og Harald slipper unna følgene av sine valg, og førstnevnte må blant annet ta plass i tannlegestolen. I tillegg skal blod tappes, og også piloten må vise hva han eller hun er god for – i landets eneste mobile flysimulator.

– Jeg må innrømme at jeg hadde undervurdert minst ett av lagene, men jeg er virkelig imponert over hvor gode menneskekjennere de er, sier programleder Stian Barsnes-Simonsen.

Hvordan det går, kan du se på NRK1 lørdag klokken 19.55.

Kulturstrøm

  • Naturhistorisk museum UiO kåret til årets museum

    Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, ble kåret til årets museum 2023, melder museumsforbundet i en pressemelding.

    I nominasjonen skriver blant annet juryen at Naturhistorisk museum er ett av landets største, eldste og best besøkte museer og museumsområder. Et velvoksent museum med ansvar for å forske på og formidle betydningen av klima, mangfold og bærekraft for livet på jorda.

    Prisen ble delt ut av statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet Odin Adelsten Bohmann og sametingsråd Maja Kristine Jåma i Stavanger.

  • Dømt for å ha limt seg fast til «Skrik»

    De to kvinnene som limte seg fast til Munch-maleriet «Skrik» i november i fjor, er nå dømt i Oslo tingrett.

    Det melder Aftenposten.

    Kvinnene er klimaaktivister og demonstrerte mot norsk oljepolitikk.

    De er 25 og 34 år gamle, og var også siktet for å ha deltatt i to demonstrasjoner i Oslo i 2022.

    Kvinnene fikk opprinnelig forelegg fra politiet, men nektet å betale. Derfor måtte de møte i retten.

    Nå er 25-åringen dømt til å betale en bot på 16.000 kroner. Den andre kvinnen er dømt til å betale en bot på 24.500 kroner.

    Det verdenskjente Munch-maleriet kom uskadet fra hendelsen, men limrester måtte fjernes fra veggene.

    aktivister fra organisasjonen Stopp oljeletinga har forsøkt å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet
    Foto: Ludvig Furu / Tidens ånd