Hopp til innhold

Eia: - Drømmeyrket er å dra damer

Hadde komiker Harald Eia fått velge yrke fra øverste hylle, ville han helst vært en høy, mørk og sexy snekker.

Harald Eia, Bård Tufte Johansen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se Bård og Harald kryssforhøre en «tannlege»

Johan Golden, Atle Antonsen

Johan Golden og Atle Antonsen får virkelig testet sine evner under lørdagens program.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

I stedet må han nøye seg med å være en noe lavere, men fryktelig mye morsommere sosiolog.

– Helst ville jeg jo vært drømmemannen, snekkeryrket er bare enda en fjær i hatten for å dra damer. De liker jo handymen, sier Harald Eia.

Sammen med komikerkollega Bård Tufte Johansen er han lørdag kveld gjest i programmet «De Ukjente» på NRK1. I konkurranse mot Atle Antonsen og Johan Golden skal de gjette yrket til seks helt ukjente mennesker. Taperne må ut og vikariere i ett av yrkene, slik Anne Lindmo og Per Sundnes måtte forrige lørdag. ( Se video her! )

888.000 nordmenn så premieren på «De Ukjente» forrige lørdag. Da kunne vi blant annet se Geir Schau bli slengt i bakken av en meget hissig rottweiler.

Sosiolog-fordel?

– Jeg er sosiolog, så dette burde være enkelt. Men samtidig jobber de jo bevisst imot stereotypene, og det gjør det en del vanskeligere, innrømmer komikeren, som i høst også er aktuell som jurymedlem i talentjakten « Den norske humor »på NRK.

Eia har derimot ingen problemer med å «se» hvilket yrke Bård hadde hatt hvis ikke statskanalen hadde lokket for snart tyve år siden.

– Bård hadde enten vært en kul jurist i næringslivet med god musikksmak, eller prest, tror sosiologen.

– Gode menneskekjennere

Det er flere fordommer som utfordres når kjendislagene skal finne den riktige kjørelæreren, osteopaten, legesekretæren, tannlegen, personlige treneren og piloten blant seks ukjente nordmenn.

Atle Antonsen og Johan Golden tar derimot utfordringen på strak arm.

– Vi er blitt gode menneskekjennere ved å ikke gjøre noe som helst. Hvis andre vil bli like gode menneskekjennere som oss, er det bare å si opp jobben og sitte på kafé hele dagen, avslører Johan Golden.

I tannlegestolen

Bård Tufte Johansen

Bård Tufte Johansen må opp i tannlegestolen.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Og radioparet velger å gå offensivt ut i møtet med de ukjente. Seerne får blant annet se at Antonsen blir litt for nærgående og får klager på dårlig ånde fra en av de kvinnelige deltakerne, mens det er Golden som får svi for makkerens mangel på intimgrenser.

Heller ikke Bård og Harald slipper unna følgene av sine valg, og førstnevnte må blant annet ta plass i tannlegestolen. I tillegg skal blod tappes, og også piloten må vise hva han eller hun er god for – i landets eneste mobile flysimulator.

– Jeg må innrømme at jeg hadde undervurdert minst ett av lagene, men jeg er virkelig imponert over hvor gode menneskekjennere de er, sier programleder Stian Barsnes-Simonsen.

Hvordan det går, kan du se på NRK1 lørdag klokken 19.55.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.