Har startet forening for å slå damene i Stjernekamp

Hvis du er mann og ønsker å vinne Stjernekamp, har du oddsen imot deg. Det vil årets mannlige deltakere gjøre noe med, med «foreningen» Starfighters 2015.

De mannlige deltakerne i Stjernekamp

Denne gjengen har kalt seg Starfighters 2015, og skal gjøre alt de kan for å bli den første mannlige vinneren av Stjernekamp.

Foto: Privat / NRK

I 2012 vant Rita Eriksen første runde av Stjernekamp. I 2013 var det Silya som tok en populær seier, og i 2014 slo Nora Foss Al-Jabri Reidun Sæther på målstreken. Tre finaler, seks finalister, alle kvinner.

Eirik Søfteland og folk

– Som politikerne i valgkampen tar jeg beina fatt og møter folk der de er. Det er viktig å være synlig og imøtekommende når man sanker stemmer, sier Eirik Søfteland om sin taktikk.

Foto: Privat
Øystein Wiik gjør yoga

Deltakerne har ulike metoder for å forberede seg til Stjernekamp. Øystein Wiik velger yoga.

Foto: Privat
Tommy Fredvang kler seg ut som kvinne

Tommy Fredvang tror at å kle seg ut som kvinne kan hjelpe han på veien til Stjernekamp-seier.

Foto: Privat
Knut Erik Østgård tar skjegget

Knut-Erik Østgård er villig til å ta skjegget for å komme videre i Stjernekamp.

Foto: Privat
Martin Halla øver foran flygelet

Martin Halla øver på flygelet i kirken for å være best mulig forberedt.

Foto: Privat

Årets fem mannlige deltakere er derfor ekstra gira på å komme til finale og også stikke av med seieren. For å få til det, har de dannet stiftelsen Starfighters 2015. Denne gruppen skal sørge for den første mannlige vinneren av Stjernekamp.

– Vi dannet denne stiftelsen for å få en felles attitude. Det fungerer neppe med kjønnskvotering i Stjernekamp, sier Øystein Wiik.

Dessverre for Starfighters startet det ikke så bra i den første runden, og tre av de fem var blant de med færrest stemmer da norsk rock var sjangeren. Men ingen røk ut, og denne uken er det country artistene skal bryne seg på, med hjelp av ekspert Claudia Scott. (Se alle deltakernes sangvalg i bunn av saken)

– Tar en Caitlyn Jenner

Blant de tre i bunn var Tommy Fredvang, som vurderer å gå ett skritt lenger enn de andre i kampen om seieren .

– Det har aldri vært en mannlig vinner, og den eneste måten å løse dette på er å bli mer kvinnelig. Så nå er det bare å gå med nettingstrømer og sminke, og hente fram den indre kvinnen i seg, sier han.

Selv synes han det er svært høyt nivå på årets deltakere.

– Jeg må klype meg selv litt i armen og tenke: skjer dette? Jeg har stor respekt for mange av disse deltakerne, og er glad og takknemlig for å få være med. Men jeg skal gi de kamp til døra, sier han.

Og hvis det å gå utenfor komfortsonen musikalsk ikke er nok til å slå damene, har Tommy en annen plan.

– Da får jeg ta en Caitlyn Jenner, sier han.

Grinekurs

Return-vokalist Knut-Erik Østgård imponerte nok med sin tolkning av Stage Dolls «Love don't bother med» til å unngå bunnstriden forrige uke, men også han frykter at damene blir sterke i årets Stjernekamp.

– Jeg tror det handler mye om å vise følelser, og der tror jeg jeg jentene er hakket vassere enn oss. Vi må nok jobbe litt med det, så i neste styremøte i Starfighters blir det grinekurs.

At det ikke gikk helt etter planen for Starfighters på lørdag, mener Martin Halla bare var en glipp.

– Lørdag var første sending, men nå er vi klare. Jeg har ståltro oss, det gjelder å være positive. Vi er sterkere sammen, sier han.

At damene har trukket det lengste strået i hver sesong, tror han også skyldes fysikalske utfordringer. For det handler ikke bare om sang, men også om dans og beveglse - den ultimate entertaineren.

– Jeg tror kanskje er menn er litt stivere enn damer, jeg snakker av erfaring. Vi er kanskje ikke like lette å forme i latino, sier han.

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.