NRK Meny
Normal

Har solgt nesten en million

«Meget i sløyd» selger til platina før den kommer til butikken. Men Øystein Sunde er vant til godt salg.

Øystein Sunde & Meget i sløyd

Øystein Sunde, sammen med gruppa Meget i sløyd, som er Terje Kinn - banjo; Stein Bull Hansen - gitar/mandolin; Knerten Kamfjord - bass; Øystein - gitar; Øystein Fosshagen - fele og Knut Hem - dobro.

Foto: Tor Kvello

Øystein Sunde

Øystein Sunde er mandag klar med sitt 13. album som soloartist.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Mandag kommer Øystein Sundes nye album, «Meget i sløyd». Men gitarfantasten kan allerede lene seg tilbake med sin nesten én million solgte plater.

Nesten en million

«Meget i sløyd» vil være Sundes 13. Plateinnspilling som soloartist. Men med de 12 han har gitt ut før, sammen med tre samlealbum, har han solgt over 900.000 plater totalt, melder musikkbransjemagasinet FaroJournalen .

Og det gode salget fortsetter. For det nye albumet er forhåndssolgt i over 24.000 eksemplarer til grossister og platebutikker over hele landet. Det betyr nesten platina-trofé før noe særlig mer enn en single er spilt for publikum.

- En av de største i år

- Det er et sterkt forhåndssalg, og på linje av hva vi skippet av Espen Lind, så det er de to største utgivelsene våre til nå i år - fram til Metallicas album slippes fredag om to uker, sier Salgsdirektør Børre Johnsen i Universal Music til FaroJournalen.

Øystein Sundes forrige album - «Sånn er’e bare» fra 2005 har til nå solgt 44.500 eksemplarer, mens samlealbumet «Sundes Verden» fra året etter har solgt i 33.433 doble og 29.337 enkle eksemplarer.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters