NRK Meny
Normal

Har solgt nesten en million

«Meget i sløyd» selger til platina før den kommer til butikken. Men Øystein Sunde er vant til godt salg.

Øystein Sunde & Meget i sløyd

Øystein Sunde, sammen med gruppa Meget i sløyd, som er Terje Kinn - banjo; Stein Bull Hansen - gitar/mandolin; Knerten Kamfjord - bass; Øystein - gitar; Øystein Fosshagen - fele og Knut Hem - dobro.

Foto: Tor Kvello

Øystein Sunde

Øystein Sunde er mandag klar med sitt 13. album som soloartist.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Mandag kommer Øystein Sundes nye album, «Meget i sløyd». Men gitarfantasten kan allerede lene seg tilbake med sin nesten én million solgte plater.

Nesten en million

«Meget i sløyd» vil være Sundes 13. Plateinnspilling som soloartist. Men med de 12 han har gitt ut før, sammen med tre samlealbum, har han solgt over 900.000 plater totalt, melder musikkbransjemagasinet FaroJournalen .

Og det gode salget fortsetter. For det nye albumet er forhåndssolgt i over 24.000 eksemplarer til grossister og platebutikker over hele landet. Det betyr nesten platina-trofé før noe særlig mer enn en single er spilt for publikum.

- En av de største i år

- Det er et sterkt forhåndssalg, og på linje av hva vi skippet av Espen Lind, så det er de to største utgivelsene våre til nå i år - fram til Metallicas album slippes fredag om to uker, sier Salgsdirektør Børre Johnsen i Universal Music til FaroJournalen.

Øystein Sundes forrige album - «Sånn er’e bare» fra 2005 har til nå solgt 44.500 eksemplarer, mens samlealbumet «Sundes Verden» fra året etter har solgt i 33.433 doble og 29.337 enkle eksemplarer.

Flere kulturnyheter