NRK Meny
Normal

Har du en nøkkel?

Har du gamle nøkler liggende å slenge i roteskuffen? Da vil Svanhild gjerne ha dem.

Svanhild Rohdin
Foto: Heidi Rode / NRK

Svanhild Rohdin skal lage en stor skulptur, en nøkkel faktisk, og har i to dager stått på gata i Oslo sentrum og samlet inn gamle nøkler som folk ikke lenger har bruk for.

Gode historier

– Jeg forstår at mange har et nokså sentimentalt forhold til nøklene sine. En mann hadde også samlet på nøkler gjennom hele barndommen og han var så glad for at han endelig hadde mulighet til å bli kvitt dem uten å kaste dem, sier Svanhild.

Har du nøkler til Svanhild vil hun gjerne høre fra deg. Gå inn på hennes nettside .

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK