Hopp til innhold

Håper på en god nummer én

I dag gjelder kanskje ikke slagordet "En god nummer to" for Henriette Steenstrup. Hun er veldig spent foran kveldens utdeling av Komiprisen.

Henriette Steenstrup i En god nr. 2
Foto: NRK

Hun kan også håpe på flere enn én pris.

Hennes tv-serie "En god nummer to" som har gått på TV2 i vår, er nominert i klassen for beste forestilling på tv. Hun kan også bli årets beste kvinnelige artist og få publikumsprisen som årets morsomste.

– Har vunnet fotballpokal

– Jeg har aldri vært så nervøs. Jeg har aldri vunnet noe annet enn en fotballpokal, sier Steensrup til nrk.no.

Selv håper hun på en av konkurrentene.

– Jeg heier på Espen Eckbo.

Se Komiprisen 2009 i nett-tv

TV-serien "En god nummer to" konkurrerer med NRK-programmene "Løvebakken" og "Nytt på nytt" i klassen for beste forestilling på tv/film. Jon Almaas, Knut Nærum og Linn Skåber leder Norges mest populære tv-program, "Nytt på nytt".

-

Her er de nominerte til Komiprisen 2009

Kulturstrøm

 • Besøksrekord for Deichman

  Bibliotekene i Oslo hadde 4,6 millioner besøkende i 2022. Det er en økning på 1,5 millioner sammenlignet med normalåret 2019. I tillegg fikk bibliotekene 48 000 nye lånere.

  I året som gikk bidro Deichmans 24 biblioteker, spesialavdelinger og pilotprosjekter til veksten. Det nye hovedbiblioteket er hovedgrunnen til den store veksten, men også nyoppussede lokalbibliotek bidro til at flere bruker Oslos folkebibliotek.

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».(NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon

Flere kulturnyheter