NRK Meny
Normal

Hans-Tore Bjerkaas

Selveste kringkastingssjefen er sesongens siste gjest i Stjerneklart.

Hans-Tore Bjerkaas ble onsdag presentert som ny kringkastingssjef etter John G. Bernander
Foto: Marius Fiskum / marius@fiskum.org / tlf: 915 77 502 / SCANPIX

Hans-Tore Bjerkaas ble født i 1951 i Tromsø. Han studerte til cand. mag i hjembyen med fagene norsk, historie og filosofi. Han var en habil midtbanespiller og lagkaptein på fotball-laget til Tromsø IL, og han har også hatt administrative lederverv i klubben. Etter studiene fikk han sommerjobb i NRK Troms, og 26 år gammel fikk han jobb som programleder for ungdomsprogrammet ”Halvsju”.

Hans-Tore Bjerkaas i Halvsju

Hans-Tore Bjerkaas i 'Halvsju'

Foto: NRK

Etter å ha jobbet som journalist i NRK Troms ble han redaksjonssjef, først i Troms, deretter i NRK Hordaland. Året etter at TV 2 startet, gikk han over dit som programdirektør. Men bare etter et år hos konkurrenten, kom han tilbake til moderinstitusjonen NRK, nå som distriktssjef i NRK Troms for en fireårsperiode.

I 1997 ble han fjernsynsdirektør og fikk hovedansvaret for at NRK TV skulle holde TV 2 bak seg i konkurransen, noe han klarte med glans. Han fikk ansvaret for å etable en ny kringasterdivisjon og ble den første programdirektør der i 2000. Etter 4 år i den jobben, sa han på nytt farvel til hovedstaden og flyttet tilbake til hjembyen hvor han var distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark fram til i vinter da han ble ansatt som kringkastingssjef – den sjuende i rekken. Men da hadde han allerede fått prøvd seg, som stedfortreder både for Einar Førde og John G. Bernander.

Hans-Tore er gift med NRK-journalisten Tove Fuglsnes, han har tre barn i alderen 32 til 15 år, 2 barnebarn - og irskterrieren Niba som ofte går tur med ham.

Stjerneklart med Hans-Tore Bjerkaas, mandag 11.06.07, kl. 22:05 på NRK P1.