NRK Meny
Normal

Hans-Tore Bjerkaas

Selveste kringkastingssjefen er sesongens siste gjest i Stjerneklart.

Hans-Tore Bjerkaas ble onsdag presentert som ny kringkastingssjef etter John G. Bernander
Foto: Marius Fiskum / marius@fiskum.org / tlf: 915 77 502 / SCANPIX

Hans-Tore Bjerkaas ble født i 1951 i Tromsø. Han studerte til cand. mag i hjembyen med fagene norsk, historie og filosofi. Han var en habil midtbanespiller og lagkaptein på fotball-laget til Tromsø IL, og han har også hatt administrative lederverv i klubben. Etter studiene fikk han sommerjobb i NRK Troms, og 26 år gammel fikk han jobb som programleder for ungdomsprogrammet ”Halvsju”.

Hans-Tore Bjerkaas i Halvsju

Hans-Tore Bjerkaas i 'Halvsju'

Foto: NRK

Etter å ha jobbet som journalist i NRK Troms ble han redaksjonssjef, først i Troms, deretter i NRK Hordaland. Året etter at TV 2 startet, gikk han over dit som programdirektør. Men bare etter et år hos konkurrenten, kom han tilbake til moderinstitusjonen NRK, nå som distriktssjef i NRK Troms for en fireårsperiode.

I 1997 ble han fjernsynsdirektør og fikk hovedansvaret for at NRK TV skulle holde TV 2 bak seg i konkurransen, noe han klarte med glans. Han fikk ansvaret for å etable en ny kringasterdivisjon og ble den første programdirektør der i 2000. Etter 4 år i den jobben, sa han på nytt farvel til hovedstaden og flyttet tilbake til hjembyen hvor han var distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark fram til i vinter da han ble ansatt som kringkastingssjef – den sjuende i rekken. Men da hadde han allerede fått prøvd seg, som stedfortreder både for Einar Førde og John G. Bernander.

Hans-Tore er gift med NRK-journalisten Tove Fuglsnes, han har tre barn i alderen 32 til 15 år, 2 barnebarn - og irskterrieren Niba som ofte går tur med ham.

Stjerneklart med Hans-Tore Bjerkaas, mandag 11.06.07, kl. 22:05 på NRK P1.

 

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller