Hopp til innhold

Hans-Tore Bjerkaas

Selveste kringkastingssjefen er sesongens siste gjest i Stjerneklart.

Hans-Tore Bjerkaas ble onsdag presentert som ny kringkastingssjef etter John G. Bernander
Foto: Marius Fiskum / marius@fiskum.org / tlf: 915 77 502 / SCANPIX

Hans-Tore Bjerkaas ble født i 1951 i Tromsø. Han studerte til cand. mag i hjembyen med fagene norsk, historie og filosofi. Han var en habil midtbanespiller og lagkaptein på fotball-laget til Tromsø IL, og han har også hatt administrative lederverv i klubben. Etter studiene fikk han sommerjobb i NRK Troms, og 26 år gammel fikk han jobb som programleder for ungdomsprogrammet ”Halvsju”.

Hans-Tore Bjerkaas i Halvsju

Hans-Tore Bjerkaas i 'Halvsju'

Foto: NRK

Etter å ha jobbet som journalist i NRK Troms ble han redaksjonssjef, først i Troms, deretter i NRK Hordaland. Året etter at TV 2 startet, gikk han over dit som programdirektør. Men bare etter et år hos konkurrenten, kom han tilbake til moderinstitusjonen NRK, nå som distriktssjef i NRK Troms for en fireårsperiode.

I 1997 ble han fjernsynsdirektør og fikk hovedansvaret for at NRK TV skulle holde TV 2 bak seg i konkurransen, noe han klarte med glans. Han fikk ansvaret for å etable en ny kringasterdivisjon og ble den første programdirektør der i 2000. Etter 4 år i den jobben, sa han på nytt farvel til hovedstaden og flyttet tilbake til hjembyen hvor han var distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark fram til i vinter da han ble ansatt som kringkastingssjef – den sjuende i rekken. Men da hadde han allerede fått prøvd seg, som stedfortreder både for Einar Førde og John G. Bernander.

Hans-Tore er gift med NRK-journalisten Tove Fuglsnes, han har tre barn i alderen 32 til 15 år, 2 barnebarn - og irskterrieren Niba som ofte går tur med ham.

Stjerneklart med Hans-Tore Bjerkaas, mandag 11.06.07, kl. 22:05 på NRK P1.

 

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)