Hopp til innhold

Hans-Erik ute av Stjernekamp

Hans-Erik Dyvik Husby fikk færrest stemmer og måtte forlate Stjernekamp lørdag kveld.

– Jeg smyger meg ut av konkurransen, sa Hans-Erik, etter at det ble klart at han måtte forlate Stjernekamp lørdag kveld.

Den tidligere rockeren opptrådte med låten «Minnie the Moocher», og fikk god tilbakemelding fra ekspertpanelet som skrøyt av innsatsen hans. Likevel holdt det ikke for TV-publikummet rundt om i landet.

– Det er helt greit. Når jeg ser dem som røyk ut før meg tar jeg det med knusende ro. Da Bettan røyk i første sending skjønte jeg at dette er et annet spill. Det er ikke bare musikk det går på, og det må man bare ta, sier Hans-Erik til NRK.no etter sending.

– Helt rått

Storband var tema for kveldens opptredener, dermed var det duket for både fjær, paljetter og ikke minst et 17-manns orkester i studio på Fornebu.

Husby sier han syns det var veldig gøy med storbandaftenen.

– Det er det råeste jeg har opplevd! Man får en mye mektigere lyd enn når man spiller med et vanlig band. Det har vært utrolig morsomt å være med i Stjernekamp, og jeg er veldig fornøyd med ekspertpanelets tilbakemelding i kveld.

Storband er kanskje noe man først og fremst forbinder med herrer som Frank Sinatra, Duke Ellington og Glen Miller, men det var tydeligvis damene som regjerte Stjernekamps storbandaften.

De tre gjenværende mennene; Vidar Johnsen, Hans-Erik Dyvik Husby og Atle Pettersen fikk færrest stemmer av publikum og havnet dermed alle i faresonen for å ryke ut, mens Stjernekamps fem kvinner gikk rett videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

– Silya best av alle

Silya

Silya fikk kjempeskryt av ekspertpanelet i kveldens sending.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Artistene skulle ikke bare synge, mange av dem viste også frem et par dansetrinn i løpet av sendingen.

New York-baserte Silya hadde gledet seg til kvelden i flere måneder.

– Dette er en livsstil, og det er min livsstil. Det er derfor jeg kler meg som jeg gjør, bor der jeg gjør; jeg simpelthen elsker 40-tallet, forklarte hun.

Mimmi Tamba

Mimmi Tamba fikk skryt både for opptreden og antrekk av ekspertpanelet. – Du er den minst rutinerte, det er kult å se hvordan du vokser for hver gang, sa Vinni.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Og at hun trivdes på scenen var det flere som fikk med seg. Alle de tre i ekspertpanelet hadde henne som sin favoritt før stemmene skulle leses opp. Sjangerekspert Jens Wendelboe ga henne stående applaus og var nærmest målløs etter opptredenen hennes.

– Bedre enn dette går det ikke an å gjøre det, sa han, og oppfordret publikum til å stemme i vei.

Også Mona B. Riise mente Silya utmerker seg blant artistgjengen.

– Silya er helt unik. Hver eneste gang gjør du låten du synger til din egen, det er helt rått. Du er helt klart den beste på scenen av alle sammen, sa hun til Silya.

– Det skyldes at du står på scenen og opptrer mange ganger i uka året gjennom. Det høres glamorøst ut, men det er ikke bare det. Heldigvis betales all jobbingen tilbake nå.

Neste uke skal de syv resterende artistene konkurrere i hip hop.

Er du enig i resultatet? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober