NRK Meny
Normal

Hans-Erik ute av Stjernekamp

Hans-Erik Dyvik Husby fikk færrest stemmer og måtte forlate Stjernekamp lørdag kveld.

– Jeg smyger meg ut av konkurransen, sa Hans-Erik, etter at det ble klart at han måtte forlate Stjernekamp lørdag kveld.

Den tidligere rockeren opptrådte med låten «Minnie the Moocher», og fikk god tilbakemelding fra ekspertpanelet som skrøyt av innsatsen hans. Likevel holdt det ikke for TV-publikummet rundt om i landet.

– Det er helt greit. Når jeg ser dem som røyk ut før meg tar jeg det med knusende ro. Da Bettan røyk i første sending skjønte jeg at dette er et annet spill. Det er ikke bare musikk det går på, og det må man bare ta, sier Hans-Erik til NRK.no etter sending.

– Helt rått

Storband var tema for kveldens opptredener, dermed var det duket for både fjær, paljetter og ikke minst et 17-manns orkester i studio på Fornebu.

Husby sier han syns det var veldig gøy med storbandaftenen.

– Det er det råeste jeg har opplevd! Man får en mye mektigere lyd enn når man spiller med et vanlig band. Det har vært utrolig morsomt å være med i Stjernekamp, og jeg er veldig fornøyd med ekspertpanelets tilbakemelding i kveld.

Storband er kanskje noe man først og fremst forbinder med herrer som Frank Sinatra, Duke Ellington og Glen Miller, men det var tydeligvis damene som regjerte Stjernekamps storbandaften.

De tre gjenværende mennene; Vidar Johnsen, Hans-Erik Dyvik Husby og Atle Pettersen fikk færrest stemmer av publikum og havnet dermed alle i faresonen for å ryke ut, mens Stjernekamps fem kvinner gikk rett videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

– Silya best av alle

Silya

Silya fikk kjempeskryt av ekspertpanelet i kveldens sending.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Artistene skulle ikke bare synge, mange av dem viste også frem et par dansetrinn i løpet av sendingen.

New York-baserte Silya hadde gledet seg til kvelden i flere måneder.

– Dette er en livsstil, og det er min livsstil. Det er derfor jeg kler meg som jeg gjør, bor der jeg gjør; jeg simpelthen elsker 40-tallet, forklarte hun.

Mimmi Tamba

Mimmi Tamba fikk skryt både for opptreden og antrekk av ekspertpanelet. – Du er den minst rutinerte, det er kult å se hvordan du vokser for hver gang, sa Vinni.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Og at hun trivdes på scenen var det flere som fikk med seg. Alle de tre i ekspertpanelet hadde henne som sin favoritt før stemmene skulle leses opp. Sjangerekspert Jens Wendelboe ga henne stående applaus og var nærmest målløs etter opptredenen hennes.

– Bedre enn dette går det ikke an å gjøre det, sa han, og oppfordret publikum til å stemme i vei.

Også Mona B. Riise mente Silya utmerker seg blant artistgjengen.

– Silya er helt unik. Hver eneste gang gjør du låten du synger til din egen, det er helt rått. Du er helt klart den beste på scenen av alle sammen, sa hun til Silya.

– Det skyldes at du står på scenen og opptrer mange ganger i uka året gjennom. Det høres glamorøst ut, men det er ikke bare det. Heldigvis betales all jobbingen tilbake nå.

Neste uke skal de syv resterende artistene konkurrere i hip hop.

Er du enig i resultatet? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK