NRK Meny
Normal

Hannah Montana-feber

Filmen om tenåringsstjernen Hanna Montana er den mest suksessrike barnefilmen Disney har laget – målt i penger.

Miley Cyrus og Billy Ray Cyrus promoterer filmen om Hannah Montana
Foto: Sergio Perez / REUTERS

I løpet av premierehelgen satte filmen «Hanna Montana - The Movie» kassarekord i USA med over 34 millioner solgte billetter.

Lørdag får spesielt heldige, norske fans se filmen på gallapremiere i Oslo, en hel uke før før filmen åpner for publikum 1.mai.

- Jeg ble så utrolig glad, jeg tror jeg skreik i en halvtime. Det er så kult at jeg, jeg skal på gallapremiere, forteller 11 år gamle Mia Johanne, som har masse forventninger til både gallapremieren og filmen.

- Jeg er helt sikker på at hun og en som hun driver og flørter med i reklamen, blir sammen. Helt sikker.

HØR: Mia Johanne gleder seg til gallapremiere

Dobbeltliv

Alle under 12 år vet hvem Hannah Montana er. Og det samme med foreldrene deres. Likevel virker det som om mange har bommet på hvilket fenomen denne 16-åringen er.

Det begynte med en TV-serie, og nå kommer filmen om Hannah Montana, tenåringsstjernen som lever et dobbeltliv. På dagen er hun en nerdete jente på en amerikansk high school og på kvelden rockestjerne med blond parykk. Miley Cyrus som spiller Hannah Montana sier at hennes eget liv fungerer litt som Hannah Montanas.

- Du må være forsiktig og holde privatlivet privat, sier Cyrus til NRK, men sier samtidig at hun vil at fansen skal kjenne henne som hennes selv.

- For hvordan skal jeg kunne lage musikk som jeg faktisk tror på, om jeg ikke kan dele med dem hvem jeg er? Spør den medievante stjernen retorisk.

HØR: NRK møtte Miley Cyrus

Fra filmen «Hannah Montana, The Movie»

Fra filmen «Hanna Montana - The Movie»

Foto: Photo Credit: Sam Emerson

Far spiller far

Akkurat som i filmen kommer Miley Cyrus fra et lite sted på landet, fra Tennessee, og en familie med nære bånd. Tilsammen har hun fem søsken.

- Det er kult. Familien min synes ikke jeg er noe annerledes. Jeg elsker å være å være sammen med dem.

Miley Cyrus er datter av countrysangeren Billy Ray Cyrus, som også spiller faren til Hannah Montana. Han er angivelig Cyrus sin bestevenn og den som har lært henne å synge.

- Jeg er stolt over min datter. Hun er fantastisk, sier Billy Ray Cyrus som også er tilstede under denne promoteringsdagen.

Skandaler

Ingen blir så stor som Hannah Montana uten at en eller annen skandale flyter opp til overflaten - heller ikke Miley Cyrus. Først kom forsiden på magasinet Vanity Fair, hvor den amerikanske stjernefotografen Annie Leibovitz hadde fotografert Cyrus svøpt i et laken med naken rygg.

Siden dukket mms-bilder av en lettkledd Cyrus opp. Nå sist, skal Cyrus ha truet med å ødelegge det britiske bandet Radiohead sin karriere, etter at bandet sa nei til å møte henne under årets Grammy-utdeling.

Kommentaren til Cyrus fikk komikeren Jamie Foxx til å slå til mot stjernen, og ifølge People foreslo han blant annet at hun skulle "lage en sexvideo og vokse opp". En uttalelse han siden måtte beklage i beste sendetid.

Til NRK sier Miley Cyrus at hun egentlig ikke er en diva, og at hun ikke ser noen grunn til å oppføre seg som en.

- Jeg mener, jeg har en av verdens letteste jobber, for jeg gjør det jeg elsker, og jeg føler at mennesker som opptrer slik ikke er sikre på seg.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!