Hopp til innhold

Han er kongen av Spotify

The Weeknd går forbi Justin Bieber.

Abel Tesfaye, the Weeknd

Abel Tesfaye, også kjent som The Weeknd, er den artisten i verden som tjener mest på Spotify akkurat nå.

Foto: Charles Sykes / Ap

Artisten The Weeknd har satt ny rekort på Spotify, han er nemlig den artisten i verden med flest strømminger på én dag. Det skriver musikkmagasinet Pitchfork på sine nettsider.

Selskapet går ikke ut med hvor mange avpillinger det er snakk om, men bekrefter at artisten har klart å slå en annen kanadier, Justin Bieber, som noterte seg 36 millioner strømminger tidligere i november.

Toppnoteringen skjer samme uke som plata til 26-åringen ble sluppet, en plate med litt av et stjernelag; Daft Punk, Lana Del Rey og Kendrick Lamar er blant artistene som bidrar.

The Weeknd spiller for øvrig i Oslo spektrum i februar.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober