NRK Meny
Normal

Han er kongen av Spotify

The Weeknd går forbi Justin Bieber.

Abel Tesfaye, the Weeknd

Abel Tesfaye, også kjent som The Weeknd, er den artisten i verden som tjener mest på Spotify akkurat nå.

Foto: Charles Sykes / Ap

Artisten The Weeknd har satt ny rekort på Spotify, han er nemlig den artisten i verden med flest strømminger på én dag. Det skriver musikkmagasinet Pitchfork på sine nettsider.

Selskapet går ikke ut med hvor mange avpillinger det er snakk om, men bekrefter at artisten har klart å slå en annen kanadier, Justin Bieber, som noterte seg 36 millioner strømminger tidligere i november.

Toppnoteringen skjer samme uke som plata til 26-åringen ble sluppet, en plate med litt av et stjernelag; Daft Punk, Lana Del Rey og Kendrick Lamar er blant artistene som bidrar.

The Weeknd spiller for øvrig i Oslo spektrum i februar.

Kulturstrøm

 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Ariana Grande covret Aretha

  Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Låta er skrevet av Carol King og Gerry Goffin, men ble udødeliggjort av versjonen til Aretha Franklin. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen til Grande (som kom samme dag som hun gir ut sitt nye album «Sweetener».)

 • Vant pris under Oslo Runway

  Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  Vinneren av BIK BOK RUNWAY AWARD 2018 er HAiKw/
  Foto: Getty Images / OSLO RUNWAY