Han er det heteste i Storbritania

James McAvoy måtte føle på puppene til Keira Nightly i filmen "Om forlatelse", noe han syns var svett og ubehaglig. Keira derimot beskriver James som filmens beste kysser.

James McAvoy som Robbie Turner i Atonemt - Om forlatelse
Foto: Photo Credit: Alex Bailey

Den skotske skuespilleren James McAvoy er Storbritanias nyeste og heteste stjerne. Han har spilt i en rekke TV-serier og fikk sitt gjenombrudd på det store lerretet i ”The Last King of Scotland”.

Du kan nyte ham på norske kinoer i den prisbelønte og oscarnominerte filmen ”Om forlatelse”.

Mest talentfulle stjerne

Keira Knightley og James McAvoy i "Om forlatelse".
Foto: Alex Bailey

Han er sympatisk, sjarmerende og beskjeden. Han er utropt til Storbritanias mest talentfulle nye stjerne og forårsaker hjertebank på lerret.

Det pussige er at James McAvoy ble verdenskjendis med pels på ørene og en snerten liten hale. Det var som faunen Tumnus i ”legenden om Narnia”.

Ingen klassisk filmhelt

- Jeg er 1.74 høy og har deigaktig grå hud. Jeg er ikke direkte stygg, og spiller så vakker som de klarer å få meg, men jeg er ikke pen, jeg er ingen klassisk filmhelt, sier James.

Som liten drømte han om å bli misjonær, men istedet ble det teaterskole i Glasgow. Og spiller nå roller med filmens vakreste kvinner. Som Anne Hathaway, Angelina Jolie og Keira Knightley.

Anne-Marie Duff og James McAvoy
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

I den kinoaktuelle filmen "Om forlatelse" spiller James nærgående og pirrende scener med Keira Nightly, han synes det hele var meget svett og ubehagelig.

10 år eldre kone

Hjemme har han verden beste kone, som også er skuespiller og 10 år eldre. De spilte elskere i TV-showet ”Shameless”. Det var så vellykket at de ble elskere i privatlivet.

I bryllupet stilte James i tradisjonell kilt i fargene til familieklanen.

- Mine forfedre var råbarkete krigere som forsvarte grensene, senere i fredstid ble mange av de skurker og banditter. Det er min arv, sier han.

James McAvoy
Foto: Dan Steinberg / AP

Tøff barndom

James er vokst opp i et tøft arbeiderstrøk i Glasgow. Han er en erke-skotte som heier på fotballklubben ”Celtic”, drikker bare skotsk whisky og føler seg gjerrig som en skotte.

Sånn ellers er han en beskjeden mann som synes det er pinlig når skuespillere spiller divaer og kjekkaser utenfor jobben.

- De store faktene reserverer jeg for rollene. Det er det jeg får betalt for, og ikke for å være kjekkas i mitt eget liv, sier James McAvoy.

Kulturstrøm

 • TV2 skal sende FIFA

  Norsk fotballforbund (NFF) og TV2 har signert en avtale som sikrer kanalen rettigheter til å vise Norges eFotballkamper og NM i eFotball. Det melder Medier24. Avtalen vil innebære et sted mellom 4–6 landskaper i tillegg til norgesmesterskapet som går av stabelen i oktober.

 • Nominasjoner til verste film klare

  Store navn som John Travolta, Melissa McCarthy, Bruce Willis, Jennifer Garner og Donald Trump er blant de nominerte i kategoriene verste mannlige og kvinnelige skuespiller i filmer fra 2018. Dette er den trettiniende gangen Razzies (Golden Rasberry Award) deles ut til de verste filmene og verste skuespillerprestasjonene fra året som gikk. Prisene deles ut 23. februar, dagen før Oscar-utdelingen.

  Bruce Willis
  Foto: Luke Macgregor / Reuters
 • Eggum og Sivertsen ut av skapet

  Veteranene Sivertsen og Eggum er «på'an» igjen med nytt show, og har endelig erkjent det vi andre visste: – Det er visesangere vi er, sier de. Til helga er det premiere på showet i Oslo, senere venter turne landet rundt. VIDEO: Herrene spilte live i NRK Spillerom. SLÅ PÅ LYD!

  Her kan du høre mer fra radiosendinga.