NRK Meny
Normal

Han er det heteste i Storbritania

James McAvoy måtte føle på puppene til Keira Nightly i filmen "Om forlatelse", noe han syns var svett og ubehaglig. Keira derimot beskriver James som filmens beste kysser.

James McAvoy som Robbie Turner i Atonemt - Om forlatelse
Foto: Photo Credit: Alex Bailey

Den skotske skuespilleren James McAvoy er Storbritanias nyeste og heteste stjerne. Han har spilt i en rekke TV-serier og fikk sitt gjenombrudd på det store lerretet i ”The Last King of Scotland”.

Du kan nyte ham på norske kinoer i den prisbelønte og oscarnominerte filmen ”Om forlatelse”.

Mest talentfulle stjerne

Keira Knightley og James McAvoy i "Om forlatelse".
Foto: Alex Bailey

Han er sympatisk, sjarmerende og beskjeden. Han er utropt til Storbritanias mest talentfulle nye stjerne og forårsaker hjertebank på lerret.

Det pussige er at James McAvoy ble verdenskjendis med pels på ørene og en snerten liten hale. Det var som faunen Tumnus i ”legenden om Narnia”.

Ingen klassisk filmhelt

- Jeg er 1.74 høy og har deigaktig grå hud. Jeg er ikke direkte stygg, og spiller så vakker som de klarer å få meg, men jeg er ikke pen, jeg er ingen klassisk filmhelt, sier James.

Som liten drømte han om å bli misjonær, men istedet ble det teaterskole i Glasgow. Og spiller nå roller med filmens vakreste kvinner. Som Anne Hathaway, Angelina Jolie og Keira Knightley.

Anne-Marie Duff og James McAvoy
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

I den kinoaktuelle filmen "Om forlatelse" spiller James nærgående og pirrende scener med Keira Nightly, han synes det hele var meget svett og ubehagelig.

10 år eldre kone

Hjemme har han verden beste kone, som også er skuespiller og 10 år eldre. De spilte elskere i TV-showet ”Shameless”. Det var så vellykket at de ble elskere i privatlivet.

I bryllupet stilte James i tradisjonell kilt i fargene til familieklanen.

- Mine forfedre var råbarkete krigere som forsvarte grensene, senere i fredstid ble mange av de skurker og banditter. Det er min arv, sier han.

James McAvoy
Foto: Dan Steinberg / AP

Tøff barndom

James er vokst opp i et tøft arbeiderstrøk i Glasgow. Han er en erke-skotte som heier på fotballklubben ”Celtic”, drikker bare skotsk whisky og føler seg gjerrig som en skotte.

Sånn ellers er han en beskjeden mann som synes det er pinlig når skuespillere spiller divaer og kjekkaser utenfor jobben.

- De store faktene reserverer jeg for rollene. Det er det jeg får betalt for, og ikke for å være kjekkas i mitt eget liv, sier James McAvoy.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller