Hopp til innhold

Hamsun, Knut

1859 - 1952. Knud Pedersen ble født i Lom i Gudbrandsdalen, endret senere navn til Knut Hamsun. Revolusjonerte verdenslitteraturen med sine romaner om menneskenes sjelsliv på slutten av 1800-tallet. Mottok Nobelprisen i litteratur i 1920.

Knut Hamsun
Foto: NTB / SCANPIX

Knut Hamsun - biografi

Bibliografi

1877 Den Gaadefulde

1878 Et Gjensyn

1878 Bjørger

1889 Lars Oftedal (Artikler)

1889 Fra Det Moderne Amerikas Aandsliv

1890 Sult

1892 Mysterier

1893 Redaktør Lynge

1893 Ny Jord

1894 Pan

1895 Ved Rigets Port

1896 Livets Spil

1897 Siesta (Noveller)

1898 Aftenrøde

1898 Victoria

1902 Munken Vendt

1903 I Æventyrland

1903 Kratskog (Noveller)

1903 Dronning Tamara

1904 Det Vilde Kor (Diktsamling)

1904 Sværmere

1905 Stridende Liv

1906 Under Høststjærnen

1908 Benoni

1908 Rosa

1909 En Vandrer Spiller Med Sordin

1910 Livet Ivold

1912 Den Siste Glæde

1913 Børn Av Tiden

1915 Segelfoss By

1917 Markens Grøde

1918 Sproget I Fare (Artikler)

1920 Konerne Ved Vandposten

1923 Siste Kapitel

1927 Landstrykere

1930 August

1933 Men Livet Lever

1936 Ringen Sluttet

1939 Artikler I Utvalg

1949 Paa Gjengrodde Stier

1960 Paa Turne (posthumt)

1994 Fra Det Ubevidste Sjæleliv (posthumt)

1995 Lurtonen (posthumt)

Kulturstrøm