Hopp til innhold

Hamerne vil gifte bort Malin (13)

Pappa Raymond får et svar strev med å holde insisterende friere borte når Malin går med et perlekjede som indikerer at hun er gifteklar i lørdagens episode av «Den store reisen».

Malin Solvoll Hansen, Den store reisen

Dette smykket viser at Malin Solvoll Hansen (13) er gifteklar ifølge hamernes tradisjoner. Og mennene i stammen var ikke sene om å kreve hennes hånd.

Foto: Strix/NRK

Familien Wold Hansen er gjester hos Hamerfolket i Etiopia, og de lærer tidlig at stammefolket sjelden tar nei for et nei. Så når hamerne er fast bestemt på å gifte bort den norske 13-åringen, er det om å gjøre å stå på kravene for Fauske-familien.

– Jeg var ikke redd for at de skulle klare å gifte meg bort på ordentlig, egentlig syntes jeg det var mest komisk, forteller Malin Solvoll Hansen til NRK.no.

Les svarene fra Raymon, Malin og Ole-Aleksander her

VI HAR TEKNISKE PROBLEMER MED NETTMØTET, MEN VI JOBBER MED SAKEN.

Konemateriale

Malin Solvoll Hansen, Den store reisen

Malin (14) merket stor pågang fran interesserte gutter også etter at hun kom hjem fra Etiopia.

Foto: Strix/NRK

Giftepresset startet etter at 13-åringen i god tro hadde perlet seg et halssmykke sammen med to av jentene i stammen. Det hun ikke visste, var at dette smykket var tegnet på at hun var konemateriale for mennene i Hamerfolket.

Les også: Ville fjerne fortennene til Malin med kniv

Samtidig gjorde også høvdingens sønn det klart for Malins stebror Ole Aleksander Wold at han var interessert i den lyshårede nordlandspiken – både på den ene og den andre måten.

– Jeg tenkte at det nok ikke var så lurt å være alene med ham etter det, men jeg så ikke på ham som noen trussel. Etter at vi gjorde det klart for dem at det ikke kom til å bli noe giftemål eller sex med verken den ene eller den andre, ga de seg, minnes Malin.

Les også: Hva er galt med familien Wold Hansen?

Facebook-tilbud

Det har ikke kommet noen spesifikke tilbud om giftemål etter dette, men noen forespørsler om vennskap og forhold har det jo blitt etter at den nå 14 år gamle jenta har vært en del av lørdagsunderholdningen de siste seks ukene.

– Jeg fikk blant annet et tilbud på Facebook, men jeg svarte at det nok hadde blitt litt vanskelig siden vi bor på hver vår kant av landet, forteller hun leende.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Familien Breili, Den store reisen

Familien Breili er lei av alt regnet på stillehavsøya Vanuatu, og byr opp til dans for å lokke frem solen.

Foto: Strix/NRK

Espen blir skadet

For de andre familiene i «Den store reisen» er det også nok utfordringer. På Vanuatu sitter familien Breili og blomstrer innendørs på grunn av regnværet som aldri ser ut til å stoppe, og Rune og Tove finner ut at de skal spørre namalene om de ikke kan danse en soldans for å bedre været.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

I Gobiørkenen er det tid for å brennmerke villhestene, men Espen (18) oppdager at det ikke er en helt ufarlig jobb når han får et kraftig hestespark rett i magen.

Hvordan det går med 18-åringen kan du se i «Den store reisen» på NRK1 klokken 21.25. Familien Wold Hansen sitter klare til å svare på dine spørsmål fra klokken 22.00 samme kveld.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober