Halvdan Sivertsen i viseshow

Når NRK drar på cruise med Hurtigruten i november ligger det an til en storslått nordnorsk visekveld i Svolvær med to veteraner og en ung nykommer.

Se visekvelden fra Svolvær her

Halvdan Sivertsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Mandag 12. november vil Halvdan Sivertsen, Ola Bremnes og Tonje Unstad fortrylle passasjerene ombord på Hurtigruten. Konserten begynner klokka 20.00, mens båten ligger til kai i Svolvær.

Programleder for visekvelden på Trollfjord er Eivind Bøksle.

Nett-TV: Se viseshowet fra Svolvær

Jordnær og kjær

Karrieren til Halvdan Sivertsen begynte en høstkveld i 1971 på Polar Disco Club i Bodø da han var oppvarmer for den mer kjente svenske visekunstneren Cornelis Vreeswijk.

Han har vært barne-TV-onkel med Labbetus, men han vil for alltid bli husket som et av de fire gitarkameratene.

Den 55-årige nordnorske artisten synger om kjærlighet, nærhet, frihet og medmenneskelighet. Han skildrer naturen, havet og menneskene.

Halvdan Sivertsen er en jordnær og varm sanger, med mye humor, som gjør en viseaften til en fest.

Ola Bremnes

Ola Bremnes har holdt på i mange år

Foto: Trym Ivar Bergsmo

Ola Bremnes

Ola Bremnes vil opptre sammen Halvdan Sivertsen og Tonje Unstad på visekvelden. Ola er storebror i søskentrioen Kari, Ola og Lars Bremnes. I 2000 fikk de Spellemannprisen for plata «Soløye». Sammen ga de også ut plata «Ord fra en fjord» i 1992 med tekster av faren Ole H Bremnes.

Ola har levert både tekster og melodier til flere av Kari Bremnes sine plater, og han er også kjent som tonsetter og formidler av Petter Dass sine dikt. Han har skrevet bøker og manus til diverse forestillinger.

 

Tonje UNstad opptrer på visenkvelden i Svolvær 12. november sammen Halvdan Sivertsen og Ola Bremnes

Tonje Unstad platedebuterte i fjor med 'Sett'

Tonje Unstad

Disse to garvede nordnorske veteranene får følge av nykommeren Tonje Unstad. 25-åringen fra Evenes i Nordland debuterte i fjor med cd-en "Usett", og som Halvdan Sivertsen og Ola Bremnes synger også Tonje Unstad på nordnorsk.

Tonje Unstad beskrives som et stort talent og et friskt tilskudd til den kvinnelige, nordnorske visepopen.

Spennende cruise

NRKs Kulturcruise   MS Trollfjord seiler fra Bergen mandag 5. november. Skipet går til Alta, med retur til Bergen fredag 16. november. Du kan bli med på hele turen eller deler av den. Der båten legger til kai kan også de som ikke er passasjerer komme på konserter med KORK i lokale kulturhus, og oppleve andre tilbud om bord på båten.

Her er konsertene med KORK: Kulturcruisekonsertene med KORK

En spennende og innholdsrik reise: Dette inneholder Kulturcruiset

For bestilling og prisinformasjon samt øvrige betingelser kan du ringe 810 30 000 eller kjøpe direkte på www.hurtigruten.no

For ytterligere informasjon om kulturcruiset, kontakt prosjektleder Skjalg Solstad eller Anne Christine Bratt , Kulturavdelingen i NRK på tlf. 23 04 70 00 eller send mail til kulturcruise@nrk.no .

 

Kulturstrøm

 • Rolling Stones-trommeslageren syk

  80 år gamle Charlie Watts må la trommestikkene ligge når The Rolling Stones gjenopptar sin USA-turne neste måned. Bandet forteller at han trenger tid til å komme seg etter et uspesifisert medisinsk problem. Steve Jordan stepper inn for Watts.

  Laster Twitter-innhold
 • Selger produksjonsselskapet

  Reese Witherspoon selger produksjonsselskapet Hello Sunshine, som hun grunnla i 2016. Det ble grunnlagt med tanken å skape filmer og TV-serier med kvinner i fokus. Nå sier kilder til The New York Times at Hello Sunshine er verdsatt til rundt 900 millioner dollar. Det er ukjent hvor stor salgssummen er.

  Hello Sunshine vokste til å bli en maktfaktor i Hollywood, med suksesser som HBOs «Big Little Lies» – der Reese Witherspoon selv spilte en av rollene, så vel som Apple TV+ sin flaggskipsserie «The Morning Show». Også der stod hun på rollelisten.

  (NTB)

  Reese Witherspoon
  Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP
 • Skamløs storkommers på sitt beste

  Superheltfilmen «The Suicide Squad» er en «reboot» av filmen ved samme navn fra 2016. Sist ble det terningkast 3, men nå gir NRKs filmanmelder Birger Vestmo terningkast 5 og skriver: – Den er mye bedre på alle områder, og er både tøffere, råere og morsommere.

  Fra filmen "The Suicide Squad", 2021.
  Foto: SF Studios