Halvbroren slo knockout på Homeland

Dramaserien Halvbroren slo i dag Homeland og fikk pris for beste TV-serie under Seoul International Drama Awards.

haøvbroren-regissør Per Olav Sørensen mottok prisen for beste miniserie under Seoul int. Drama Award

Regissør Per Olav Sørensen med prisen Halvbroren fikk under Seoul International Drama Awards.

Foto: Monster/NRK/privat

Homeland

Homeland har vært en stor prisgrossist, men denne gang måtte den se seg slått av Halvbroren.

TV-serien basert på Lars Saabye Christensens populære roman satte seerrekord på NRK og har vunnet flere priser i både inn- og utland.

Nå kan serien smykke seg med enda en pris. I dag ble nemlig Seoul International Drama Awards delt ut, en internasjonal prisutdeling der den norske serien var nominert i kategorien beste miniserie (mellom tre og tolv episoder).

De andre nominerte i kategorien var den svært populære amerikanske serien Homeland, den amerikansk/kanadiske Orphan Black, den kanadiske Continuum og den tyske Generation War.

Halvbroren stakk av gårde med Silver Bird, mens Generation War vant Golden Bird. Homeland måtte imidlertid dra tomhendt hjem.

– Visuelt imponerende

En strålende fornøyd regissør Per Olav Sørensen var til stede og mottok prisen på vegne av produksjonen.

– Vi slo en del bra serier, så nå er jeg veldig fornøyd, sier Sørensen til NRK.no.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Halvbror-regissør Per Olav Sørensen og den tyske produsenten for TV-serien Generation War.

Halvbror-regissør Per Olav Sørensen og den tyske produsenten for TV-serien Generation War, Nico Hoffman, med henholdsvis sølv- og gullfuglen under Seoun International Drama Awards.

Foto: Privat

– Juryen begrunnet prisen med at serien er visuelt imponerende, et komplekst og følsomt drama, samt at den har spennende karakterer, leser han opp over en sprakete telefonlinje kort tid etter prisutdelingen er ferdig.

Den norske dramaserien, produsert av Monster, har allerede vunnet en rekke presistjetunge priser:

TV-serien vant to priser under den franske TV-festivalen FIPA, og Halvbroren ble kåret til beste drama under årets Gullrute-utdeling Der fikk også Frank Kjosås prisen for beste mannlige hovedrolle.

Seinere i høst kan den også vinne pris ved festivalen La Rochelle.

– Ifølge ryktene kan det bli enda flere nominasjoner, sier en hemmelighetsfull Sørensen til NRK.no.

Serien er blitt solgt til 16 land, blant annet USA, Irland, Belgia, Nederland og Makedonia. Nå som også Asia har fått øynene opp for serien, kan antallet øke.

– Den har ikke blitt vist i Asia., men etter dette er det jo en mulighet for at den blir presentert også her, avslutter Sørensen.

Les også: Slik så Saabye-Christensen for seg Halvbroren

Kulturstrøm

 • Sommerkampanje om føflekkreft

  Forsiden til KK er laget med UV-sensitivt blekk. Så når magasinet ligger i solen, vokser modellens føflekk. Slik har Kvinner og klær og Kreftforeningen samarbeidet om å fokusere på å forebygge føflekkreft, skriver Medier24.

  Forside mot føflekkreft laget av UV-sensitivt blekk
  Foto: KK/Kreftforeningen
 • Assange spionerte fra ambassade

  WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016 fra den ecuadorianske ambassaden i London. Det avslører dokumenter CNN har fått tilgang på.

 • Godt besøkt rockfestival

  Festivalen Norway Rock hadde 2.500 betalende hver dag i tre dager. Økonomisjefen i festivalen sier til avisen Agder at det er litt mer enn hva festivalen budsjetterte med. Artister som Skid Row og Dee Snider fra Twisted sisters sto på scenen under festivalen.