Haddy med hovedrolle

Haddy N'jie får hovedrolle i Folketeaterets oppsetning av «Les Misérables».

Haddy N'jie

Haddy N'jie skal spille rollen som Fantine i Folketeaterets oppsetning av «Les Misérables».

Foto: Gunnar Grønlund / NRK

I går stod Haddy N'jie på scenen under årets TV-aksjon, og i dag ble det klart at hun får en av de store rollene i musikalen «Les Misérables». Rollen som den enslige moren Fantine, skal sangeren, låtskriveren, forfatteren, programlederen og skuespilleren dele med Karin Park.

N'jie forteller til NRK at hun tenkte at det ikke var noe poeng i å gå på audition for rollen, men at hun er glad for å ha fått rollen.

– ­­Det er helt sprøtt, virkelig. Jeg er selvfølgelig glad, men det er skrekkblandet fryd, sier N'jie.

André Søfteland

André Søfteland i rollen som Tevje i «Spellemann på taket».

Foto: Magnus Skrede

En av de andre hovedrollene, rollen som Jean Valjean, gikk til André Søfteland. Han er for tiden aktuell i rollen som Tevje i «Spellemann på taket» ved Den Nationale Scene i Bergen.

– Som å vinne Idol

Andre kjente navn som presenteres på pressekonferansen er Jenny Langlo i rollen som Cosette og Marion Ravn i rollen som Éponine.

Jenny Langlo

Jenny Langlo ble et kjent navn da hun vant Idol i 2011. Her er hun under Melodi Grand Prix i 2015.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Dette er litt som å vinne Idol, og nesten enda bedre, for dette er en musikal jeg har elsket hele livet. Å få lov til å gjøre dette, er en ære, sier Jenny Langlo til NRK.

Langlo har tidligere spilt i teaterkonserten «27 – The Club». Marion Ravn er heller ikke helt ny på musikalsjangeren, og har tidligere spilt i musikalfilmen «Ta meg med!» sammen med blant andre Haddy N'jie. Nå ser hun frem til å spille rollen som Éponine.

– Musikal har vært i hjertet mitt siden jeg var liten. Jeg har drømt om denne rollen siden jeg var syv år gammel, sier Ravn til NRK.

Fra «Stjernekamp» til musikal

Rollen som inspektør Javert vil besettes av Håvard Bakke og Hans Marius Hoff Mittet. Dennis Storhøi og Mariann Hole har rollene som kroverter.

Håvard Bakke røk i helgen ut av semifinalen i «Stjernekamp» på NRK, og har tidligere i sesongen fremført en låten «Javert's Suicide» fra «Les Misérables».

Se Håvard Bakkes opptreden i «Stjernekamp» her:

Stjernekamp-deltageren tolket låt fra «Les Misérables».

Per-Olav Sørensen i regi

Musikalen «Les Misérables» («De elendige») skal for første gang settes opp på Folketeateret i Oslo høsten 2017. Forestillingen regisseres av Per-Olav Sørensen som står bak noen av de mest kjente sceneoppsettingene i de siste årene som f.eks. «Kampen om tungtvannet», «Halvbroren» og nå «Nobel» på NRK.

Handlingen er plassert tidlig på 1800-tallets Frankrike og følger de sammenføyde historiene til en rekke figurer som kjemper for eller imot forsoning og revolusjon. Den opprinnelige franske musikalen hadde premiere i september 1981 ved Palais des Sports i Paris.

Kulturstrøm

  • BTS verdens mestselgende artister

    For første gang topper et ikke-vestlig band bransjeorganisasjonen Ifpis liste over verdens mestselgende artister – nemlig det sørkoreanske bandet BTS. K-popheltene danket ut alle artistkollegene sine når det gjelder platesalg, nedlasting og strømming i hele verden. På plassene etter BTS på Ifpis Global Artists Chart følger Taylor Swift, Drake, The Weeknd, Billie Eilish, Eminem, Post Malone, Ariana Grande, Juice Worldd og Justin Bieber.

    K-pop-bandet BTS poserer i forbindelse med lansering av deres nye album "BE(Deluxe Edition)" i Seoul, South Korea, November 20, 2020.
    Foto: HEO RAN / Reuters
  • Avis må trykke Meghan-notis

    Den britiske avisa Mail on Sunday må trykke en notis på forsiden om at Meghan Markle vant sitt søksmål mot avis-konsernet. Avisa er dømt for å ha krenket privatlivet og opphavsretten til hertuginnen da de trykket et brev til hennes far.