NRK Meny
Normal

Hadde du klart dette som 96 åring?

Det gjør kanskje ikkje Reidar Tørmoen heller, men han er 96 år og trener to ganger i uken. Det er mer enn de fleste andre!

 

Vektløfting
Foto: FREDERICK FLORIN / AFP

- En må være aktiv. Det nytter ikke å sette seg til, sier den utrolig spreke nittiseksåringen. Han arbeidet i politiet til han ble sekstiåtte. Istedet for å bli pensjonist, fortsatte han å hjelpe i "pensjonister hjelper pensjonister" til han selv ble nitti.

Tidlig oppe

Reidar Tørmoen og Erik Baanerud

Nitimens reporter Erik Baanerud ble med 96 år gamle Reidar Tørmoen på trening.

Foto: Henning Holm

Før klokka ni om morgenen er Reidar allerede på ergometersykkelen. Den stunden Nitimen var sammen med han, førtifem minutter, syklet han jevnt og trutt hele tiden. Og mannen ble verken sliten, andpusten eller svett. Så kondisjonene er i orden. Tørmoen bruker sykkelen til oppvarming, før han går løs på de andre apparatene.

Rivende utvikling

Nittiseksåringen har vært på treningsstudio nesten hele livet. Han startet opp på Torgata Bad i Oslo allerede i 1929. Fra datidens treningsrom til dagens helsestudioer har det vært en utrolog utvikling. Nesten ingen av dagens apparater fantes for nesten åtti år siden.

Personlig trener

Reidar Tørmoen har fått personlig trener på SATS. En ung søt jente som gir han gode råd. Det er viktig at man trener riktig, og spesielt at man øver mye på balanse.

Anne Lise Wahlund og Reidar Tørmoen

Anne Lise Wahlund trener sammen faren sin Reidar Tørmoen.

Foto: Henning Holm

Far og datter

Datteren til Tørmoen, Anne Lise Wahlund (73), trener sammen med sin far. Det har de gjort i mange år. De har begge glede av treningen. De treffes da jevnlig, og etter treningsøkta går de ofte ut og tar en kopp kaffe.

Opplevd mye

Nittiseksåringen har fått med seg det meste. Han har opplevd at lyspæra kom, flyene oppe i lufta og data. Han er selv ivrig på nettet. Daglig er han inne og sjekker dagens middag på eldresenteret.

Hør innslaget

Flere kulturnyheter