NRK Meny
Normal

Haakon Melhuus

Den lune TV- meteorologen Haakon Melhuus, med bakgrunn fra Trøndelag, er gjest i mandagens Stjerneklart kl. 22.05 på NRK P1. 

Haakon Melhuus
Foto: ( Scanpix/Gorm Kallestad) / NRK

Hør: Stjerneklart med Haakon Melhuus

Haakon Melhuus ble født på Hamar den 2. august 1947 som sønn av en meierist. Farens jobb førte Haakon og de to brødrene hans til flere steder i oppveksten, først til Skjåk som 2-åring, deretter til Melhus der han bodde fra han var 3 til han var 13 år. Så flyttet de til Ørlandet der Haakon bodde til det var tid for å begynne på videregående skole, eller gymnas som det het den gangen.

Ferden gikk til Trondheim Katedralskole, og etter artium og militærtjeneste begynte Haakon i 1968 på Universitetet i Oslo der han studerte realfag – matematikk, fysikk, geografi og etter hvert geofysikk. Etter 7 år var han ferdig utdannet cand scient og meteorolog. Ungdomsskolen og videregående skole i Lørenskog fikk nyte godt av hans pedagogiske evner ett år før han reiste tilbake til Trøndelag og ble meteorolog i værtjenesten på Værnes flyplass.

4 år med flyværmelding ble det før veien gikk videre nordover til Værvarslinga for Nord-Norge i Tromsø der han var i 5 år. I 1986 ble Haakon ansatt ved Det Norske Meteorologiske Institutt på Blindern og familien, kona Solveig og de tre barna flyttet etter hvert til Kolbotn. På Blindern har Haakon varslet vær både i radio og i to perioder på TV, samtidig som han har vært aktiv i fagforeningen for meteorologene. Nå er han å se som fast fjernsynsmeteorolog, alltid med smil og gode kommentarer på lur.

Stjerneklart med Haakon Melhuus, mandag 14.01.08 kl. 22.05 på NRK P1.

 

Kulturstrøm

  • Advarer mot stuntutdanning

    Det norske stuntmiljøet mener stuntutdanninga ved International Stunt Academy (ISA) er uprofesjonell og farlig. Helén Sophie Haugen er seksjonsleder i NOKUT som har godkjent utdanningen, og hun sier til Rushprint at deres sakkyndige har vurdert utdanningen og funnet den god nok. Pedagogisk leder ved ISA John Smith Kabashi har ikke svart på Rushprints henvendelser angående påstandene fra stuntmiljøet.

    ROMANIA FILM
    Foto: RADU SIGHETI / REUTERS
  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.