NRK Meny
Normal

Gyngende bolig

Det er ikke alle som kan reise på ferie i sin egen bolig. 

i bår på herbern marina
Foto: Dagnar Blaasvær / NRK

Når sommeren er slutt og båtsesongen er over er det noen som bare fortsetter å gynge. Denne vinteren bor over 100 mennesker i båten på Aker Brygge i Oslo.

Seks vintre i båten

Av en eller annen grunn telles det ikke år, men vintre når folk i havna på Herben marina skal fortelle hvor lenge båten har vært bolig. Per Aalborg og samboeren har bodd i båt i seks vintre.

i båt på herbern marina
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

  

Båten har riktignok blitt større med åra. Nå har de to nesten femti kvadratmeter å boltre seg på, med to bad, tre soverom, to etasjer og tre kjøleskap. 

Det var timene i bil mellom boligen i Asker og arbeidet i Oslo som gjorde at de valgte båten som bolig. - Sannsynligvis hadde vi norges dyreste klesskap og ville prøve å bo i båten, sier Aalborg. De var så beigeistret for denne måten å bo på at leiligheten ble solgt, og båten ble større.

Med fast plass til alt som står framme til vanlig og god teknikk er båten klar for tur i løpet av ti minutter.

I båt på herbern marina
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

  

Sparer til langtur

Da Vibeke Blydt kjøpte båten sin var hun så fornøyd at hun døpte den Yippi. De siste to årene har hun bodd her. Sånn sparer hun penger for å oppfylle drømmen om å dra på langtur. Reiseruta er ikke helt klar, men hun har tenkt til å være borte i ett år.

 

Yippi, Herbern marina
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

 

God helg!

Kulturstrøm