Hopp til innhold

Guttorm Åsesønn Storaas

Denne guten reiste frå Jondal i Hardanger til Salzburg for å studere, men det har blitt ein del turar heim til Norge for å spele i Kjempesjansen.

Guttorm Åsesønn Storaas
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Her kan du sjå og høyre "Nevada Está"  av Adrian Patiño, som han spelte i semifinalen, og som han skal spele i finalen i Kjempesjansen.

 25 –åringen spelar klassisk gitar og tek no mastergrad i musikk ved Mozarteum i Salzburg i Austerrike.

Den store draumen til Guttorm er å kunne leve av musikken sin, vi gler han seg til finalen i Kjempesjansen, og han er klar for å sloss om å vinne Kjempesjansen 2006.

Her kan du lese meir om kven  Guttorm Åsesønn Storaas .

Guttorm Åsesønn Storaas
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober