Normal

Guns N' Roses-album utsatt - igjen

"Chinese Democracy" kommer antagelig ikke i butikkene i år heller.

Axl Rose, Guns N' Roses.
Foto: JEFF CHRISTENSEN / AP

Axl Rose, Guns N' Roses, Roskilde, 2006
Foto: LEKFELDT THOMAS / AP

Alt om Guns N' Roses!

Tidligere har vokalist i Guns N’ Roses, Axl Rose sagt at vi garantert får høre den nye plata i løpet av 2006 . Men det ser ut til å bli stadig mindre sannsynlig.

Ingen utgivelsesdato

Flere nettsteder, blant andre Sound Generator  og Gaffa  skriver nå at utgivelsen av det svært lenge ventede albumet "Chinese Democracy" er blitt forskjøvet over i 2007.

Plateselskapet Universal forteller at de ennå ikke har mottatt noen utgivelsesdato for plata, og da kan man antagelig se langt etter å få det nye verket under årets juletre.

Heller ikke januar ser ut til å være en sannsynlig måned for utgivelse, da denne perioden nærmest er bannlyst for store utgivelser.

Ny live-dvd

Guns N’ Roses har imidlertid klart å hoste opp en ny live-dvd for utgivelse i februar neste år. Konserten på plata skal være tatt opp på Chicago's Allstate Arena.

Det nye studioalbumet er av flere blitt beskrevet som et ”mesterverk uten like”, men har man ventet over ti år klarer man kanskje noen måneder til. Det var trolig for tidlig til at det endelig kunne være sant .

Kulturstrøm

 • Oppretter kvensk filmfestival

  Nordnorsk filmsenter ønsker å opprette en filmfestival for kvenskspråklige. Den kvenske filmregissøren Anstein Mikkelsen skal fronte festivalen. Målet er å vise filmer med kvensk tematikk til et større publikum, melder filmsenteret.

 • Tilbakegang for papiraviser

  Papiravisene har en tilbakegang på 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening. Ti papiraviser har fått flere lesere, mens 78 aviser har fått færre. Klassekampen har fått flest nye lesere.

  Papiraviser
  Foto: Kristin Granbo / NRK
 • Forhåndssolgt til seks land

  Per Pettersons første roman på seks år, «Menn i min situasjon», er solgt til seks land før den utgis i Norge, skriver Oktober forlag i en pressemelding. Forfatteren slo gjennom internasjonalt med romanen «Ut og stjæle hester» i 2004, som skal bli film.

  Per Petterson
  Foto: Hilde Bruvik / NRK