Hopp til innhold

Gunnar

Gjest i Studio SOkrates: Carl Petter Opsahl

Gunnar Sønstevold likte å eksperimentere. Aldri følte han seg helt utlært, så da han hadde etablert seg som en av våre mest spennende og nyskapende komponister brøt han over tvers, tok med seg familien til Wien i 1960 og oppholdt seg der i sju år for å studere musikk fra grunnen av. Fra 1967-74 var han ansatt i NRK fjernsynets Musikkseksjon. Hans store interesse for samspill mellom amatører, barn og voksne og profesjonelle resulterte i to verk, hvorav det ene kommer utdrag fra i Studio Sokrates: Litani i Atlanta for jazzband, symfoniorkester, resitatør og barnekor.

Hør: Studio Sokrates m Carl Petter Opsahl om Gunnar Sønstevold

Musikken

1: Funny Boys: You’ve got me voodooed

2: Litani i Atlanta

Lyd og video

Studio Sokrates om Gunnar Sønstevold, 22. juni, 2002

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober