Gunhild Seim om drøm og død

- En musikalsk fantasi over drømmene og dødens univers. Slik beskriver trompetist Gunhild Seim sitt bestillingsverk til årets Vossajazz.

Gunhild Seim
Foto: Erling Wicklund / NRK

Som del av miljøet rundt Stavangers «Kitchen Orchestra» og «Time Jungle» er Gunhild Seim på konstant søk etter det uhørte og uprøvde. Dermed er også hennes musikk inspirert av alt fra elektronikk og psykedelisk rock til folkemusikk og country.

Gunhild Seim
Foto: Erling Wicklund / NRK

Tekster henter hun fra såvel den persiske 1200-talls dikteren Rumi og amerikansk 1800-tall ved Edgar Allan Poe - til den norske artisten Sienna Dahlen. Resultet er en stor suite hvor vokalist/gitarist Trym Bjønnes står sentralt i en ellers ukonvensjonell besetning, med to barytonsaxer satt opp mot Gunhilds trompet, elektronikk og billedprojeksjon.

Gunhild Seims "Story Water"
Foto: Erling Wicklund / NRK

STORY WATER av Gunhild Seim, bestillingsverk til Vossajazz 2012

 • Gunhild Seim, trompet/perkusjon/kor
 • Trym Bjønnes, vokal/gitar
 • Vidar Schanche, gitar/kor
 • Klaus Holm, klarinett/barytonsax
 • Petter Frost Fadnes, C-melody sax, barytonsax
 • Ståle Birkeland, trommer/elektronikk/kor

Jazzklubben P2 tirsdag 19.30

NRK Jazz Dab og nett også torsdag 9.03 og 21.03, fredag 16.03, søndag 9.03

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK