Gulrotkake
3 egg
170 g brunt sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts nellik
1 dl smeltet smør
5 dl revne gulrøtter
100 g grovhakkede valnøtter eller pecannøtter
Glasur:
100 g kremost naturell, romtemperert
60 g smør, romtemperert
250 g melis
1 ss finrevet sitronskall
saften av 1/2 sitron
Visp egg og sukker til eggedosis.Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og nøtter. Kle en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir og hell i røren. Stek kaken ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Rør sammen ost,smør og sitronskall. Bland inn melis og sitronsaft. Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel. Pynt med f.eks.spiselige blomster eller marsipangulrøtter.
Tilrettelagt for nett av Geir Evensen