Gulrotkake

Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på en saftig og god gulrotkake.

Gulrotkake
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Dette trenger du:

3 egg
90 g brunt sukker
80 g sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt allehånde eller nellik
1 dl smeltet smør, eller nøytral olje
5 dl revne gulrøtter
100 g grovhakkede valnøtter eller pecannøtter

Ostekrem:
150 g kremost naturell
100 g smør, romtemperert
300 g melis
1 ss finrevet sitronskall
saften av 1/2 sitron

Dette gjør du:
Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter, og hell røren i formen. Stek kaken ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Avkjøl på rist.


Visp sammen ost, smør og sitronskall. Bland inn melis og sitronsaft. Del kaken i to lag og smør litt ostekrem mellom lagene. Dekk kaken med resten av kremen. lag stripemønster med en gaffel, eller små topper med baksiden av en skje.
Pynt med f.eks. forvellede gulrotstrimler, nøttekjerner eller spiselige blomster.

Tips:
Bland 1-2 ss finhakket sitronmelisse i ostekremen istedenfor sitronskall.
Eller erstatt sitron med lime.

Kulturstrøm

  • Høie kritisk til Sabeltann-show

    Helseminister Bent Høie reagerer på at Kristiansand Dyrepark vil dele inn Sabeltann-gjestar i grupper på 200, men samla 800 gjestar per framsyning, skriv VG. Regelen seier at maks 200 kan vere samla frå 15. juni.

  • Zuckerberg lover gjennomgang

    Facebook vil gå gjennom reglene for truende innhold. Det lovte toppsjef Mark Zuckerberg da han møtte ansatte denne uka. Ifølge nettstedet Vox fikk han kritikk fordi Facebook ikke reagerer på USAs president Donald Trump, slik Twitter og Snapchat gjør.