Dette trenger du:
3 egg
90 g brunt sukker
80 g sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt allehånde eller nellik
1 dl smeltet smør, eller nøytral olje
5 dl revne gulrøtter
100 g grovhakkede valnøtter eller pecannøtter
Ostekrem:
150 g kremost naturell
100 g smør, romtemperert
300 g melis
1 ss finrevet sitronskall
saften av 1/2 sitron
Dette gjør du:
Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter, og hell røren i formen. Stek kaken ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og sitronskall. Bland inn melis og sitronsaft. Del kaken i to lag og smør litt ostekrem mellom lagene. Dekk kaken med resten av kremen. lag stripemønster med en gaffel, eller små topper med baksiden av en skje.
Pynt med f.eks. forvellede gulrotstrimler, nøttekjerner eller spiselige blomster.
Tips:
Bland 1-2 ss finhakket sitronmelisse i ostekremen istedenfor sitronskall.
Eller erstatt sitron med lime.